Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Pixabay/Iximus

Avondklok aanstaande; morgenmiddag persconferentie

19 januari 202140 second read

Het kabinet bereidt een avondklok voor die zou gaan gelden tot 9 februari. Dat meldt de NOS. De avondklok is volgens het kabinet nodig vanwege de Britse variant van het coronavirus, die veel besmettelijker lijkt. 

Details over het ingaan van de avondklok en eventueel andere maatregelen zoals verdere beperking van thuisbezoek zullen bekend worden gemaakt tijdens de persoconferentie die, anders dan tot nu toe gebruikelijk, morgen aan het begin van de middag zal worden gehouden. 

Volgens de NOS riskeren mensen die zonder geldige reden op straat zijn, een boete van 95 euro. Alleen met een werkgeversverklaring waarmee je kunt aantonen dat je op straat bent vanwege reisbeweging tussen werk en huis, mag je je ’s avonds op straat vertonen. Naar verluidt komen er modelverklaringen op rijksoverheid.nl die een werkgever kan invullen.

 

 

Tags

AvondklokCoronacrisisCoronamaatregelenCoronavirusWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top