Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: RijnlandRoute

RijnlandRoute: Aanplant bomen in de parkstrook gestart

22 januari 202158 second read

In de parkstrook, ter hoogte van Duinzicht, is Boskalis gestart met de aanplant van de eerste 24 bomen. Deze aanplant is onderdeel van de nieuwe inrichting van de parkstrook, ten noorden van de N206 ir G. Tjalmaweg. Een aantal bomen is groter dan oorspronkelijk voorzien, als onderdeel van de aanvullende hinderbeperkende maatregelen. De aanplant van deze bomen is aan het eind van de week klaar.

Grotere bomen voor de vleermuizen
Van het voorjaar tot het najaar wordt de parkstrook ter hoogte van Duinzicht continu door 3 à 4 dwergvleermuizen gebruikt om voedsel te zoeken (foerageren). In maart of april komen de vleermuizen uit hun winterslaap. Voor de vleermuizen worden er 17 bomen aangeplant met een hoogte van 7 meter en een stamomtrek van 30–35 cm. Deze grotere bomen zorgen, naast de bestaande bomen, voor meer luwe plekken die door vleermuizen worden gebruikt om insecten te vangen. Ook de watergang trekt insecten aan die vleermuizen graag eten, zoals dansmuggen en schietmuggen.

Boomsoorten
In de parkstrook worden de volgende boomsoorten aangeplant:

6 x een Zoete kers
5 x een Els
4 x een Moseik
5 x een Fladderiep
4 x een Zomerlinde

Inrichting parkstrook
Voor de nieuwe inrichting van de parkstrook is een inrichtingsplan opgesteld. Hierover is in december een online informatieavond gehouden.

Tags

RijnlandRouteWerkzaamheden
Gerelateerde artikelen
Back To Top