Ga naar hoofdinhoud

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens

22 januari 20213 minute read

Vanaf zaterdag 23 januari 2021 gaat om 21.00 uur de avondklok in. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat wij dit ooit mee zouden maken.

En waarom een avondklok wanneer de regering, die nu demissionair is, het afgelopen jaar elke keer consequent te laat was?

Laat wel wezen, ik ben fel tegen de avondklok. Vooral omdat deze gericht is op de jongeren die het afgelopen jaar naar alle kanten zijn gepingpongd.
Maar goed, ik zal mij aan de avondklok houden, net zoals ik mij ook aan alle adviezen hield en houdt.

De olifant in de Kamer zijn de bedrijven die hun werknemers nog steeds verplichten om te komen en waar onze demissionaire regering geen bal aan deed of doet.
En laten we nog een olifantje benoemen: het vliegverkeer. Zo bang dat er een mutant het land binnenkomt, maar gelijktijdig alle ruimte laten om het te laten gebeuren door de dikke lobby van het bedrijfsleven. Maar het ophokken gewone mensen en dan eigenlijk gericht op de jongeren is wel een prima maatregel.

Waarom ik zo loop te drammen op de jongeren? Nou, 50+ heeft een onderzoekje gedaan en gepubliceerd waarin ze aangeven dat 73% het een prima plan vindt en dat de jongeren maar binnen moeten blijven.

Zo zitten zij in de wedstrijd. En die luxe kunnen zij zich permitteren, want zij worden als eerste gevaccineerd. De jongeren pas rond de zomer, want dan kunnen ze weer even hun vakantiebaantje doen en de rest op vakantie om de blijde boodschap van Corona nog verder te verspreiden.

Het kromme is dat de ouderen sinds jaar en dag vaak klagen over dat ze eenzaam zijn, hun kinderen niet zien en zeker hun kleinkinderen veel te weinig.
Maar in het leven voor de Coronapandemie werkten ze zich al uit de naad vanwege de absurd hoge kosten die het leven met zich meebrengt en nu raken ze werkeloos en daardoor ook in een armoedespiraal. Wat weer ten koste gaat van de geestelijke gezondheid en ook huiselijk geweld kan opleveren.

Wassenaar is al een vergrijsde gemeente waar gewone jongeren niet eens zelfstandig kunnen wonen, laat staan werken of lekker recreëren.

En elke keer hoor ik de grote grap: wees loyaal, koop lokaal. Als mensen die dit roepen toch eens wisten dat er niets meer in de portemonnee zit van gewone inwoners.  Dat is er al uitgejat door of de belastingdienst of de gemeentebelastingen in combinatie met te lage lonen. Na 10 jaar graaien, krijg je dat.

Maar goed, de lijst met uitzonderingen voor de avondklok zal de aankomende dagen nog wel groeien, maar de gewone mensen zitten binnen.

En de grootste uitzondering is gemaakt voor de dak- en thuislozen.  Zij mogen 24/7 buiten blijven.

Loyaal hè?

Brenda Hagen
DITdus!

BrendaHagen 2021

Tags

DITdus!GemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top