Ga naar hoofdinhoud
Archieffoto

Bridge leren in coronatijd?

25 januari 20212 minute read

Het district Leiden e.o. van de Nederlandse Bridge Bond gaat voor haar verenigingen vanaf 9 februari a.s. een online bridgecursus organiseren voor mensen die bridge willen leren.

Bridge is een boeiend en uitdagend kaartspel dat je samen met een partner speelt. Bridge is daarnaast een sport die hersenen fit en actief houdt, belangrijk voor jong en oud. Je kunt het in clubverband spelen of thuis met vrienden. Ook online spelen is mogelijk. Bridge kan altijd en overal, dus ook op vakantie. Bridge wordt als kennissport eveneens in competitieverband gespeeld. Het is een fantastische vrijetijdsbesteding. Immers, het is gezellig, houdt je mentaal fit en is heel betaalbaar. Bridge is na voetbal, hockey en volleybal de vierde teamsport van Nederland. Dan moet het toch wel leuk zijn, zou je zeggen…..!

Om ook u kennis te laten maken met bridge organiseert het Bridgedistrict Leiden e.o. onder deskundige leiding van ervaren docenten een cursus bridge voor beginners. Vanwege corona wordt de cursus online gegeven. U leert in deze cursus de beginselen van het spel en de basisspelregels. Tijdens de cursus speelt u met uw mede-cursisten oefenspellen op de computer waardoor u op een veilige en gezellige manier het geleerde in praktijk kunt brengen. Ook krijgt u mogelijkheden om in uw eigen tijd thuis verder te oefenen. Om de online bridgecursus te kunnen volgen, heeft u een pc of tablet nodig met een webbrowser die up to date is. Presentaties vinden via Zoom plaats.

De cursus wordt vanaf 9 februari a.s. wekelijks gegeven op dinsdagavond, aanvang 19.30 uur. Heeft u belangstelling voor de cursus, maar u kunt niet op dinsdagavond? Laat het weten! Bij voldoende belangstelling kan ook op andere dagdelen een cursus worden georganiseerd.

De cursus bestaat uit 13 lessen van 2.15 uur en daarnaast wordt er verwacht dat u thuis ook nog één à twee uur per week oefent.

Wilt u meedoen? Meld u dan aan bij Anja Koning, opleidingscoördinator bridgedistrict Leiden e.o., telefoon 071-5225288, e-mail onderwijs@bridgedistrictleiden.nl. Ook voor vragen kunt u met haar contact opnemen. Website bridgedistrict Leiden e.o. : https://9.bridge.nl.

 

Tags

BridgeBridgeclub Groot DeijleroordCursusNederlandse Bridgebond
Gerelateerde artikelen
Back To Top