Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Technische Jeugdcoördinator tekent bij Blauw-Zwart

29 januari 202159 second read

Afgelopen dinsdag zette Sipke Ausma zijn handtekening onder het contract dat hem met ingang van volgend seizoen voorlopige voor 1 jaar aan Blauw-Zwart verbindt. Sipke wordt de opvolger van Boudewijn de Geer, die aan het eind van deze voetbaljaargang de club verlaat.

Sipke, geboren in Leeuwarden, woont in Almere. Hij is getrouwd en heeft een zoon en een dochter. De 62 jarige Fries heeft een imposant voetbalcurriculum opgebouwd. Zeven jaar lang was hij hoofd jeugdopleiding bij de amateurtak van sc Heerenveen. Daarna er volgden er 7 jaren bij IJsselmeervogels waar hij Technisch Jeugdcoördinator onderbouw was, alsmede verantwoordelijk voor de Techniekschool en de ontwikkelings trainingen. Dit seizoen is hij werkzaam bij ADO ’20 in Heemskerk.

Gevraagd naar zijn plannen bij Blauw-Zwart antwoordde Sipke: “Ik wil in het eerste jaar de club en de mensen heel goed leren kennen. Ik wil graag werken met een coördinator onderbouw en bovenbouw en het is de bedoeling dat ik een sterkte-zwakte analyse van de club ga maken.” Plannen genoeg dus om het eerste jaar te vullen, en wie weet blijft hij ook lang bij Blauw-Zwart om de jeugdafdeling naar grotere hoogte te brengen.

Blauw-Zwart kijkt uit naar de samenwerking en wenst hem veel succes.

Tags

Blauw-ZwartJeugdcoördinatorVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top