Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar/Beeldbank Rijksoverheid

Verplicht in quarantaine? Vraag hulp als dat nodig is

29 januari 20212 minute read

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vraagt de rijksoverheid aan u om in een aantal gevallen thuis te blijven en geen bezoek te ontvangen. Dit heet quarantaine. Heeft u geen familie, vrienden of buren die in dat geval een boodschap voor u kunnen doen, de hond even willen uitlaten of af en toe een telefonisch praatje met u kunnen maken? Neem dan contact op met WassenaarDoet.

WassenaarDoet koppelt u graag aan een vrijwilliger. Het lukt bijna altijd om een match te maken tussen hulpvraag en -aanbod. Kan niemand in uw buurt u helpen met bijvoorbeeld de boodschappen of het ophalen van medicijnen? Dan kunt u contact opnemen met WassenaarDoet.

WassenaarDoet verbindt Wassenaarders in deze moeilijke tijd
WassenaarDoet is een handige website waar Wassenaarders elkaar kunnen vinden voor zowel praktische als sociale onbetaalde hulp. Wilt u inwoners van Wassenaar helpen of heeft u zelf hulp nodig, meldt u dan aan via www.WassenaarDoet.nl of via een mailtje naar info@wassenaardoet.nl. U kunt ook bellen naar 06 – 15 67 85 10.

Wanneer moet u thuisblijven
Het is misschien niet makkelijk om paar dagen niet naar buiten te gaan, maar wel heel belangrijk. Alleen door binnen te blijven, voorkomt u dat u andere mensen – ongemerkt – besmet met corona. In deze gevallen moet u thuis blijven:

  • U heeft klachten die passen bij corona.
  • U heeft corona.
  • Uw huisgenoot heeft naast milde corona klachten ook koorts of last van benauwdheid.
  • Uw huisgenoot heeft corona.
  • U bent een nauw contact van iemand met corona. Dit betekent dat u in de buurt bent geweest van iemand met corona (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter);
  • U komt terug uit het buitenland.
  • U heeft een melding gekregen via de app CoronaMelder.
  • U wacht op de uitslag van de coronatest van uzelf of een huisgenoot.

Klachten? Laat u testen
Heeft u klachten die kunnen passen bij het coronavirus? Maak dan een afspraak voor een coronatest. Aanmelden kan via www.coronatest.nl of 0800 – 1202. U hoeft niet te betalen voor de test.

Tags

CoronavirusGemeenteQuarantaineRijksoverheidWassenaarWassenaarDoet
Gerelateerde artikelen
Back To Top