Ga naar hoofdinhoud

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

31 januari 20213 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles (online) te beleven in de bibliotheek.

Laat je inspireren tijdens de Poëzieweek!
Hou jij van poëzie? Van donderdag 28 januari tot en met woensdag 3 februari vindt de jaarlijkse Poëzieweek plaats met het thema ’Samen’. We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel! In deze tijd van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander, is er ook saamhorigheid en zijn er veel verbindende initiatieven. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. Elke dag van de poëzieweek plaatsen wij op onze sociale media een gedicht. Laat je inspireren!

Maak gebruik van onze Boekenservice!
De Boekenservice is een enorm succes! Het is belangrijk om op de volgende punten te letten als je ook een stapel boeken wilt lenen:
1.Reserveer je boeken online of telefonisch.
2.Wacht op ons bericht en maak dán pas een afspraak.
3.Maak géén afspraak als je ons bericht nog niet ontvangen hebt.
4.Toch een afspraak gemaakt? Annuleer deze dan zodat andere leden de mogelijkheid hebben hun gereserveerde boeken op te halen. Onze medewerkers en vrijwilligers doen hun uiterste best iedereen zo snel mogelijk te voorzien van zijn/haar boeken. Om ervoor te zorgen dat we telefonisch goed bereikbaar blijven, is het belangrijk om vragen zoveel mogelijk via e-mail info@obvw.nl te stellen.

Thuisbrengservice Indien je door (fysieke) omstandigheden niet zelf naar de bibliotheek kunt komen, kun je gebruik maken van de thuisbrengservice. Vrijwilligers brengen de materialen dan naar je toe. Neem contact op met onze vestigingen voor een afspraak.

Onze diensten op afspraak
Digitaal Spreekuur – Digitale vragen? Stuur je vraag in per e-mail aan digitaal@obvw.nl, onze vrijwilligers nemen dan contact op. Je kunt ook via e-mail een afspraak maken in Bibliotheek Voorschoten, waar onze vrijwilligers je verder helpen.

Formulierenbrigade – Heb je te maken met lastige formulieren? Of een moeilijke aanvraag? Neem dan contact op met de bibliotheek, telefonisch 071 561 56 78 of per e-mail voorschoten@obvw.nl.

Spreekuur Schuldhulpmaatje en Leergeld – Elke vrijdag kun je in Bibliotheek Voorschoten terecht voor financiële informatie bij het Spreekuur Schuldhulpmaatje en Leergeld. Maak telefonisch 06 27 05 80 60 of via de website www.obvw.nl een afspraak tussen 13.30 uur en 14.30 uur.

Spelletjesmiddag – Elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Wassenaar. Aanmelden kan telefonisch via 070-5113397 of via mail wassenaar@obvw.nl.

Prentenboekenbingo: hoeveel heb jij er al gevonden?
Wie is er tijdens de vorige lockdown ook op berenjacht geweest? Wij vonden het erg leuk om in de omgeving alle knuffelberen op te sporen, jij vast ook? Nu we helaas ook een tijdje weer niet naar werk, school of sport kunnen, gaan we deze keer op jacht naar prentenboeken! Zet een prentenboek voor het raam, vraag iedereen in de buurt dat ook te doen en ga er lekker op uit met deze prentenboekenbingo. Welke boeken vind jij in jouw buurt? Download het bingoformulier via obvw.nl en deel jouw bingofoto met ons!

Muziek op Schoot gaat online
Doe jij mee met de online winterserie van Muziek op schoot? Vanaf 3 februari is er een online muzikale Muziek op Schoot cursus van zes lessen voor dreumesen, peuters en hun ouders. Deelnemers ontvangen een link en kunnen dan digitaal meedoen met de les. Vanaf tien minuten voor aanvang kun je inloggen zodat de les op tijd begint. Tickets zijn verkrijgbaar via obvw.nl. Leden € 42,00, niet-leden € 45,00.

Tags

BibliotheekOBVWProgrammaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top