Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Voorzichtige daling aantal corona-besmettingen in Wassenaar

2 februari 20212 minute read

Tijdens de persconferentie van vanavond  zal waarschijnlijk duidelijk worden bekendgemaakt dat binnenkort bepaalde niet-essentiële winkels mogen openen voor afhaal. Over deze en andere zaken wordt om de gebruikelijke tijd van 19.00u  een mededeling gedaan tijdens de persconferentie.

Wat is de stand van zaken in Wassenaar?

In Wassenaar lijkt sprake van een verdere daling ten aanzien van het aantal coronabesmettingen sinds onze vorige update van 11 januari jl. De teller staat, op basis van de cijfers per vandaag 2 februari, op 1256 bevestigde besmettingen. Op 11 januari ging het nog om 1137 bevestigde besmettingen. Dit betekent een stijging met 119 besmettingen, drie meer dan in de vorige periode maar dit nieuwe meetmoment komt 23 dagen na de vorige update. Tussen de update van 11 januari en 31 december zat een periode van elf dagen. Zo bezien lijkt sprake van een voorzichtige daling, al moet daarbij worden aangetekend dat de toename van het aantal bevestigde besmettingen per dag een wisselend en grillig beeld laat zien. De ene dag is er een toename van 11 besmettigen, dan weer 5 en dan weer 1. In de laatste zes dagen is de toename per dag niet boven de tien besmettingen uitgekomen. Voor wat het waard is…

Het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus staat nu op 28, vier meer dan op 11 januari. Het aantal Wassenaarders dat is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 42 (per 2 februari), zes meer dan bij het vorige meetmoment. 

Naschrift redactie:

De redactie van Wassenaarders.nl maakt bij de verslaggeving over de coronastatistieken gebruik van absolute getallen, dus geen cijfers per 10.000 of 100.000 inwoners. 

Tags

CoronacrisisCoronavirusStatistiekenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top