Ga naar hoofdinhoud

Duurzaam doen: Winterkleding ruilen omdat de winkels gesloten zijn

10 februari 20212 minute read

Al een paar weken wordt er met de verschillende knapzakken kleding geruild. Inmiddels heeft de dames-knapzak bijna 50 leden en de kinder-knapzak 35 leden. Op een vooraf bepaalde route worden er kledingstukken, schoenen en accessoires geruild. Er is een whatsappgroep waar de “nieuwe” aanwinsten met elkaar gedeeld worden. Iedereen die de tas ontvangt is zeer enthousiast en het uitzoeken van de tassen is echt een feestje.

Toen de sneeuw op het nieuws werden aangekondigd reageerde iemand in de groep dat er een skibroek in een van de tassen zat. Direct na dit bericht kwam er een hele mooie ruil op gang. Handschoenen, schoenen en ski-kleding werden van zolder gehaald om te ruilen of uit te lenen. Juist nu we niet naar de winkel kunnen blijkt dat er veel spullen gewoon beschikbaar zijn, het enige wat we hoeven te doen is er om vragen. Ook op facebook en in de whatsappgroepen van bijvoorbeeld de school ontstonden fijne ruilacties en werden er spullen weggegeven.

Laat dit een voorbeeld zijn!
Heb je iets nodig, vraag het aan je omgeving. Heb je iets over, biedt het aan. En als het toch nodig is om het nieuw te kopen…. Koop dan lokaal!

Meer informatie of de knapzak of onze andere acties? Ga naar: www.wassenaar4globalgoals.nl

Tags

Groene MeentRuiWassenaarWinterkleding
Gerelateerde artikelen
Back To Top