Ga naar hoofdinhoud

CDA: Stel toekomst theater Warenar zeker!

11 februari 20212 minute read

Dinsdagavond overhoorde ik mijn zoontje Tommy over Nederlandse literatuur en de dichter PC Hooft. Hij vertelde over het leven van de dichter en ook over zijn bekendste stuk: De Warenar. En ja, ook de Warenar is een begrip in Wassenaar en ook al te lang een onderwerp in de lokale politiek. Het CDA wil de toekomst van het theater en het dorpshuis de Warenar nu veiligstellen.

Ruim een jaar geleden heeft de raad het college opdracht gegeven om verschillende opties te onderzoeken. Er waren twee opties: een beperkte renovatie met een paar woningen. En een bijna sloop variant met 15 nieuwe woningen. De combinatie van wonen en theater lukt niet. De opbrengsten van de woonfunctie zou er dan voor zorgen dat we als gemeente jaarlijks geen geld meer bij het theater hoeven te leggen. Deze variant is niet haalbaar gebleken. Deze uitkomst was niet heel verrassend, maar we hebben wel weer veel tijd verloren. Nu echt tijd om door te pakken. We kunnen niet blijven praten.

Raadslid Wim Koetsier: “ Dat de combinatie sociale huur en theater niet zou werken, kon je van tevoren weten, het is alsof je naar een bepaalde uitkomst toewerkt, heel jammer en een gemiste kans. Er had best een ontwikkelaar naar kunnen kijken wat mogelijk was binnen de gegeven kaders en daar een mooie schets van kunnen maken. Dan had je ook aan de buurt kunnen laten zien wat mogelijk is, toch? En denken in mogelijkheden is wat we afgesproken hebben dat we gaan doen.”

Het voorstel dat op bijval van het college kan rekenen is het overdragen van het gebouw met min of meer gesloten beurzen aan de Katholieke Kerk, die reeds nauw verbonden is aan de Warenar als grondeigenaar. CDA-fractievoorzitter Ronald Everard: ”Als deze optie betekent dat de toekomst van het theater de komende 25 jaar geborgd is, dan kunnen wij dit steunen. Hier moeten wel heel duidelijke en goede afspraken over gemaakt worden, ik wil niet dat we over 3 jaar weer terug bij af zijn! Het gebouw heeft namelijk ook een flinke renovatie nodig. ”

Raadslid Wim Koetsier:” het is wel jammer dat er dan langs deze weg geen extra woningen bij komen in ons dorp, want dat had toch een mooie bonus geweest. Dan nu snel werk maken van woningen in het van Heeckerenhuis, want ook in Wassenaar is de woningnood hoog!”

 

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top