Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Unity.NU

Commissariaat wijst Unity.NU aan als nieuwe omroep voor Wassenaar

13 februari 20212 minute read

treekomroep Unity.NU wordt de nieuwe omroep voor de gemeente Wassenaar. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) is voornemens Stichting Lokale Media Wassenaar – uitzendend onder de naam Unity.NU – de komende vijf jaar aan te wijzen als publieke lokale media instelling voor de gemeente. Unity.NU is nu al de omroep voor Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude en Oegstgeest.

De gemeenteraad van Wassenaar heeft op 15 december al de voorkeur uitgesproken voor Unity.NU als nieuwe omroep. Het CvdM volgt nagenoeg altijd de keuze van de gemeenteraad. Twee kandidaten hadden zich aangemeld: Stichting Lokale Media Wassenaar – Unity.NU – en de zittende lokale omroep, Midvliet. De gemeenteraad verklaart dat beide omroepen voldoen aan de Mediawet. De voorkeur van de raad gaat uit naar Stichting Lokale Media Wassenaar, omdat Unity.NU jarenlange ervaring heeft met het verzorgen van professionele output.

‘Zodra wij mogen starten zullen we direct een nieuwe radiozender en televisiezender lanceren voor Wassenaar. De wethouder en raad hebben ons meerdere malen op het hart gedrukt dat Wassenaar op de Haagse regio gericht is, dit zal op deze editie van Unity.NU ook zeker merkbaar zijn. Uiteraard zullen we een aantal producties met elkaar ‘delen’, zoals het Unity.NU Weekoverzicht. Maar Wassenaar zal echt een eigen omroep krijgen. Met in ieder geval de ondernemerstalkshow van Alice Hooft en dagelijks lokale (nieuws)programma’s op de radio,’ zei Unity.NU producent Rudo Slappendel eerder.

 

 

Tags

CvdMOmroepUnity.NUWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top