Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Wassenaarders.nl

KNMI: Morgen code rood vanwege gladheid door ijzel

14 februari 202157 second read

Het KNMI heeft voor maandagochtend een weeralarm afgekondigd vanwege ‘verraderlijke gladheid’.  Vanaf 03.00 uur geldt code rood in heel Zuid-Holland. Het weeralarm geldt vanaf dat moment ook in Noord-Holland en Zeeland. Volgens het KNMI is de kans op gladheid vooral aanwezig op lokale wegen. Dit komt door sneeuwresten. Ook gaat het vanaf 03.00 uur regenen en omdat de temperatuur aan de grond onder het vriespunt ligt, zal de regen bevriezen. De gladheid verdwijnt in de loop van de ochtend van het zuidwesten naar het noordoosten.

Vanwege het afgegeven weeralarm zijn alle test- en vaccinatielocaties van de GGD in ieder geval tot maandagmiddag 12.00 uuur gesloten. De NOS meldt dat Rijkswaterstaat 546 strooiwagens heeft klaarstaan om de gladheid te bestrijden maar wijst erop dat ijzel veel moeilijker te bestrijden is dan sneeuw. 

Vervoerder Arriva meldt op haar website dat het voornemens is om volgens dienstregeling te rijden maar geeft aan er rekening mee te houden dat de ijzel de dienstregeling gaat belemmeren. Eventuele wijzigingen worden hier gemeld en via hun Twitterkanaal. Tip: Hou voor de zekerheid rekening met vertragingen of uitval en plan je reis kort voor vertrek nogmaals in de reisplanner.

 

 

Tags

Code RoodGladheidIJzelWeeralarm
Gerelateerde artikelen
Back To Top