Ga naar hoofdinhoud

Vaccinatieafspraak alleen mogelijk met uitnodigingsbrief

17 februari 202159 second read

Het GGD-callcenter wordt veel gebeld door mensen die nog niet aan de beurt zijn voor vaccinatie, maar wel graag gevaccineerd willen worden. Zij hebben, soms door berichtgeving in de media, de indruk dat het ook zonder afspraak mogelijk is te worden ingeënt. Dat is niet zo.

Wij begrijpen dat mensen zich graag willen laten vaccineren. Maar alleen mensen met een uitnodigingsbrief kunnen een afspraak maken. Voor mensen die nog niet aan de beurt zijn voor vaccinatie en dus geen uitnodigingsbrief hebben ontvangen, worden geen afspraken ingepland. Het heeft dan ook geen zin om te bellen. Als GGD hanteren wij de volgorde zoals voorgeschreven in de landelijke vaccinatiestrategie. Dat betekent dat alleen de mensen die aan de beurt zijn, in aanmerking komen voor een vaccin.

NOS Journaal 14 februari
Directe aanleiding voor het aantal toegenomen telefoontjes naar het callcenter is een item in het NOS Journaal van zondag 14 februari. Hierin is te zien dat medewerkers van een vaccinatielocatie gevaccineerd worden als er vaccins over zijn. Dat is in lijn met de landelijke afspraak ‘mensen die vaccineren, mogen zichzelf ook vaccineren’. Wij vaccineren ons personeel alleen als het vaccin aan het einde van de dag, vanwege de houdbaarheid, weggegooid zou worden.

Tags

GGD HaaglandenUitnodigingsbriefVaccinatie
Gerelateerde artikelen
Back To Top