Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Gemeente plaatst verkeersbord bij Maaldrift

19 februari 20212 minute read

Wethouder Caroline Klaver-Bouman (Economische zaken) en Berry van der Holst (voorzitter BIZ Maaldrift) onthulden op donderdag 18 februari het door de ondernemers zeer gewenste verkeersbord op Maaldrift. Dit bord maakt een einde aan de onduidelijkheid over het wel of niet parkeren op het terrein.

Wethouder Klaver-Bouman: ‘De gemeente Wassenaar en BIZ Maaldrift zijn continue in gesprek om te kijken naar verbeteringen voor het bedrijfsklimaat op Maaldrift. De ondernemers moeten zich kunnen richten op hun corebusiness en de gemeente doet er alles aan om hen hierbij te faciliteren’

Berry van der Holst: ‘Maaldrift is een prettig, centraal gelegen en divers bedrijventerrein. Van tijd tot tijd zijn aanpassingen nodig om de verandering in gedrag en bedrijvigheid weer op elkaar af te stemmen. Dat is met het plaatsen van dit verkeersbord vandaag gebeurd. Er zijn nog een aantal andere punten die ook nog steeds opgelost moeten worden, maar daar gaan wij nu verder mee aan de slag.’

Parkeerproblematiek
De afgelopen periode waren er veelvuldig signalen naar voren gekomen over de parkeerproblemen op Maaldrift. Door de toename van nieuwe bedrijven is de vraag naar parkeervoorzieningen gestegen. Daarnaast worden de parkeervoorzieningen regelmatig gebruikt voor andere doelen dan parkeren. De druk op de bestaande parkeervoorzieningen neemt hierdoor zodanig toe dat regelmatig parkeeroverlast wordt ondervonden. Dit was aanleiding voor de gemeente om er vandaag een zogenaamd E1 bord te plaatsen.

Verkeersbesluit
Om het verkeersbord te kunnen plaatsen is onlangs een verkeersbesluit genomen. Het E1 bord geeft de locatie aan waar niet geparkeerd mag worden. Alleen laden en lossen op deze locatie is toegestaan.

Plaatsing verkeersbord bij Maaldrift 2

Tags

GemeenteMaaldriftParkeerproblemenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top