Ga naar hoofdinhoud

Is de Run for Rio school al open?

19 februari 20212 minute read

Hier noemen we het vooral corona, in Oeganda noemen ze het COVID-19. We bedoelen hetzelfde en hebben er allebei veel last van. Piet Buitendijk van Noah’s Ark schrijft dat het afgelopen jaar voor de kinderen en hun ouders in Oeganda een rampjaar is geweest. Een heel jaar lang geen school, een strenge lockdown, hoge boetes en veroordelingen, werkloosheid, geen inkomen, honger en armoede. Het land en de mensen zijn teruggeworpen in de tijd. Afrika heeft al veel tegenslagen overwonnen en zal de rug straks weer rechten. Het zal helaas wat langer moeten wachten op het vaccin. De lege magen worden dan vooral gevuld met hoop. Hoop dat het einde van de corona COVID-19 tunnel in zicht komt.

In 2020 zijn de eerste 3 klassen, een waterput en toiletten gerealiseerd. Vanaf begin 2021 is dit eerste deel van de school voorzien van de benodigde elektra en is alles geschilderd. Deze maand worden de meubels geleverd. Boeken, schriften, pennen en potloden zijn beschikbaar. De juffen en meesters zitten te wachten tot zij mogen beginnen. De regering zegt starten op 1 maart, maar heeft tegelijkertijd allerlei nieuwe maatregelen bedacht. Maatregelen die het nagenoeg onmogelijk maken op een goede wijze les te geven. Er wordt op dit moment druk overlegd wat te doen.

En de kinderen? Zij rennen rondjes rond hun net gebouwde New Horizon School. Nee, dit is geen sponsorloop. Zij zijn trots op hun nieuwe school. Ze hopen en wachten totdat de school open gaat. Ouders komen ook even kijken bij de school, zij krijgen straks ook les. Zij leren wat de kinderen ook leren, zodat zij hun kinderen kunnen helpen. En thuis kunnen ouders en kinderen elkaar verhalen vertellen over het naar school gaan. Een droom die voor velen werkelijkheid wordt!!

Door dat enthousiasme van kinderen en ouders heeft Noah’s Ark aan Run for Rio gevraagd om te mogen starten met de 2e fase, het bouwen van weer 3 klaslokalen. Run for Rio heeft die vraag uitgezet bij haar achterban, bij sponsoren en bij fondsen. De hardlopers van Run for Rio gaan in 2021 350 km hardlopen over het Marskramerpad. Sponsor ook de hardlopers en stort € 10,= voor iedere km op NL21INGB0000193157 t.n.v. Run for Rio o.v.v. Marskramerpad. Zodra er voldoende financiële toezeggingen zijn, gaat het licht op groen en kan de bouw starten. Kijk voor meer informatie op www.runforrio.com of bel met Leo Bellekom, 0643265500

 

Tags

Goede doelHardlopenNew Horizon SchoolNoah's ArkOegandaRunforRio
Gerelateerde artikelen
Back To Top