Skip to content

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

21 februari 20214 minute read

Een coronajaar verder. We zijn al een jaar in de ban van corona. Van kleine maatregelen naar een grote lockdown, van een beetje meer mogelijkheden naar avondklok. Het vraagt veel creativiteit en flexibiliteit van iedereen. Wij zijn als bibliotheek blij dat we voor iedereen klaar kunnen blijven staan: spontaan toen de regels versoepeld werden, op afspraak of online. Nu een jaar onderweg met corona en vragen ons af hoe het met je gaat. Hoe heb jij dit jaar ervaren? Op welke gebeurtenis kijk jij het afgelopen jaar positief terug? Welk boek, film of serie kan jij onze leden aanbevelen? Vind je het leuk om dit met onze leden en ons te delen voor de diverse media? Stuur ons dan jouw verhaal toe via info@obvw.nl.

Mindillusieshow Privacy | Voor iedereen die niets te verbergen heeft
Alles dat we online doen is te volgen en te achterhalen, maar onze gedachten zijn
veilig… toch? Op 24 februari om 20.00 uur demonstreert Mindillusionist Jochem Nooyen met een spectaculaire online act wat hij van jou als toeschouwer kan weten en maakt hij voelbaar wat de inbreuk op je privacy kan betekenen. Wil je deze interactieve, verfrissende en wonderlijke ervaring delen, bestel dan snel jouw tickets op www.obvw.nl! Toegang leden €5,- / niet-leden €7,50

Belastingaangifte 2020 in de bibliotheek
Ondanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Daarom bieden wij in de bibliotheek de mogelijkheid om met hulp van vrijwilligers van Voorschoten Voor Elkaar en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar de Belastingaangifte 2020 (kosteloos) in orde te maken. Deze service is bedoeld voor inwoners van Voorschoten en Wassenaar.

De data waarop je in de bibliotheek terecht kunt, zijn als volgt:
Voorschoten – dinsdag 10.00 tot 13.00 uur – 2, 9 16, 23, 30 maart, 6, 13, 20 april 2021
Wassenaar – woensdag 10.00 tot 13.00 uur – 3, 10, 17, 24, 31 maart, 7, 14, 21, 28 april 2021

Het is belangrijk dat je een afspraak maakt met de vrijwilligers. Deze afspraak kun je maken via onze website www.obvw.nl. Je ontvangt een afspraakbevestiging als de datum en tijd ook daadwerkelijk mogelijk is in de agenda. Zonder afspraak word je niet geholpen. Een afspraak duurt 45 minuten. Het gaat om eenvoudige belastingaangiften in box 1 en box 3. Inkomensgrenzen € 35.000 voor alleenstaande en € 50.000 voor gehuwden/samenwonenden. Valt jouw inkomen hierboven dan bieden wij geen hulp aan. Het belastingspreekuur is niet bedoeld voor zzp-ers en ondernemers.

Dichter bij de bieb
Schrijf je graag gedichten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Gedichten zorgen voor verbinding, inspiratie, vreugde en troost. Steeds meer mensen schrijven gedichten. Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar wil lokale dichters graag een podium bieden en start daarom Dichter bij de bieb.

Dus schrijf je graag gedichten en wil je jouw werk delen via Dichter bij de bieb? Dan zijn we op zoek naar jou! Iedereen kan meedoen. Je kunt je gedicht mailen naar huiskamer@obvw.nl.

Kunnen wij je helpen? Onze diensten op afspraak

Boekenservice – Wij helpen je lezend de lockdown door! Reserveer je boeken online en maak een afspraak om ze af te halen.
Digitaal Spreekuur – Digitale vragen? Stuur je vraag in per e-mail aan digitaal@obvw.nl, onze vrijwilligers nemen dan contact op. Je kunt ook via e-mail een afspraak maken in Bibliotheek Voorschoten, waar onze vrijwilligers je verder helpen.

Formulierenbrigade – Heb je te maken met lastige formulieren? Of een moeilijke aanvraag? Neem dan contact op met de bibliotheek, telefonisch 071 561 56 78 of per e-mail voorschoten@obvw.nl.

Taalspreekuur: Maak een afspraak in Voorschoten of Wassenaar via taal@obvw.nl. Er is geen Taalspreekuur op donderdag 25 en vrijdag 26 februari.

Spreekuur Schuldhulpmaatje en Leergeld – m.u.v. vrijdag 26 februari
Elke vrijdag kun je in Bibliotheek Voorschoten terecht voor financiële informatie bij hetSpreekuur Schuldhulpmaatje en Leergeld.
Maak telefonisch 06 27 05 80 60 of via de website www.obvw.nl een afspraak tussen 13.30 uur en 14.30 uur.

Spelletjesmiddag – Elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Wassenaar. Aanmelden kan telefonisch via 070-5113397 of via mail wassenaar@obvw.nl.

Tags

BibliotheekOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top