Ga naar hoofdinhoud

Bingo bij Van Woesik

27 februari 20212 minute read

Pastoor Van Woesik bracht de eerste bal aan het rollen. Scouting Van Woesik werd op 15 februari 1961 opgericht. Nu, 60 jaar later, laat het bestuur van Van Woesik het rad met wel 75 ballen draaien. Maar liefst 140 deelnemers volgen zaterdag thuis vol spanning het bingo spel. Zij hopen een mooie prijs in de wacht te slepen.

Eigenlijk is het gewoon iedere zaterdag bingo bij Van Woesik. Nee, niet het spel, maar wel de beleving. Afgelopen zaterdag fietste ik over de Van Duivenvoordelaan. Ik hoorde lachen en zingen. Ik zag blije gezichten. Het waren de Bevers, de Welpen en wat later de Junioren. Zij deden het favoriete spel Levend ganzenbord. Overal op het veld waren briefjes met nummers en opdrachten verstopt. De jongste Bever gooide een grote dobbelsteen, 5 hoorde ik hem zeggen. De anderen van zijn team gingen op zoek naar de bijbehorende opdracht. De andere teams gingen ook aan de slag. Rode konen van de spanning en het zonnetje. Heerlijk, wat een plezier. De kleine Bever was het eerste bij 63, het eindpunt. Wel een beetje snel….had hij vals gespeeld?

De Zeeverkenners pionierden drie palen aan elkaar, een zogenaamde A. Omstebeurt ging een Zeeverkenner in de A staan en probeerde zo ver mogelijk te lopen. Het team hield met touwen de A in balans. Andere Zeeverkenners en Wilde Vaartleden waren druk bezig met het onderhoud van de boten.

Herinnering van Mieke van Rijn
Het is 1953. Mieke van Rijn is 8 jaar en zit bij scouting Priscilla, één van de scoutinggroepen die is samengevoegd tot Scouting van Woesik. De 25 kabouters gaan voor het eerst op kamp. Zij verzamelen bij de voormalige boerderij “Hof van Eeden”. Alle kampspullen worden op een open vrachtwagen geladen en de kinderen zitten er gewoon tussen. Je voelt de wind door je haren gaan. Na ongeveer een half uur komt de vrachtwagen aan bij de kampplek. Op deze boerderij krijgt iedere kabouter een zak en vult die met stro, dekentje er over en je slaapplek is klaar. Overdag doen de kabouters spellen en koken zelf. Het is ontzettend gezellig. Dan is het donker en je zoekt je slaapplek op. Je hoort kleine geluidjes in je strozak. De zak beweegt. Het kriebelt. Je valt moe in slaap en wordt wakker met allemaal kleine beestjes in je oren en je haren. Brrrr, wel even wennen, hoor. Maar wat een herinneringen aan een geweldige tijd!!

Tags

BingoScoutingvan WoesikWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top