Ga naar hoofdinhoud

VVD: Woningbouw op het ANWB-terrein in Wassenaar

1 maart 20212 minute read

Op het terrein van het hoofdkantoor van de ANWB komen woningen. Waarom gaat de gemeenteraad van Wassenaar hierover? Veel mensen zullen het niet weten, maar het kantoor van de ANWB staat op Wassenaars grondgebied.

De ANWB heeft besloten deze locatie te verlaten. De meest logische nieuwe invulling voor het terrein is woningbouw. Er komen, volgens de huidige plannen, koopwoningen en huurwoningen. De huurwoningen zijn vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen. Het idee is om ongeveer 500 woningen te bouwen.

Inspraak is belangrijk bij bouwplannen. De buurt, die woont vooral in de gemeente Den Haag, wordt geïnformeerd over de plannen en betrokken bij de uiteindelijke ontwikkeling. Voor de buurt zal het een ingrijpende verandering zijn. Maar aan alle zaken wordt gedacht. Parkeren moet worden opgelost zonder dat de huidige bewoners daar last van hebben. Ook de hoogte en het volume van de nieuwbouw is een onderwerp dat gevoelig ligt. Verder moet er gekeken worden naar het openbaar vervoer. Is dat voldoende of moeten er meer bussen rijden?

Het wachten is nu op het indienen van de plannen door de ontwikkelaar. Daarna kan iedereen een zienswijze indienen. Als dat is gebeurd kan de gemeente antwoord geven op de ingediende zienswijze en kan de gemeenteraad hier een besluit over nemen.

Komende 10 jaar zijn er in Nederland één miljoen extra woningen nodig. Dit is alleen te realiseren door te bouwen. Dat moet zo snel mogelijk gedaan worden, zonder de zorgvuldigheid uit het oog te verliezen. De Wassenaarse VVD is voorstander van de bouwplannen op het ANWB-terrein. We moeten samen met de huidige buurtbewoners zorgen voor voldoende draagvlak. Woningen worden alleen gebouwd als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.

Uiteindelijk willen wij allemaal goed wonen in Nederland. En dat geldt ook zeker voor onze kinderen die op een gegeven moment de deur uit gaan. Ruimte in Wassenaar is schaars en bouwen in het groen is iets wat wij allemaal niet willen. Inbreiden op bestaande locaties is de beste optie om meer te kunnen bouwen en het groene karakter van Wassenaar te behouden. De Wassenaarse VVD hoopt dat deze plannen snel met draagvlak van de buurt worden uitgevoerd.

Wilt u meedenken over gemeentebeleid? Word lid van de VVD! Ga naar wassenaar.vvd.nl

VVDPAULANWB2021

Fotobijschrift: Wassenaars VVD-raadslid Paul Ronke bij het entree van het ANWB gebouw.

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top