Skip to content

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

7 maart 20214 minute read

Deze week en in de komende periode is er (online) weer van alles te beleven in de bibliotheek.

Boekverkoop: Laat je verrassen!
We gaan weer ruimte maken voor nieuwe collectie. Helaas kun je nog niet zelf komen snuffelen tussen de afgeschreven boeken. Daarom nu: dé verrassingsdoos! Een verrassingsdoos gevuld met boeken in dezelfde categorie voor slechts € 5,-. Categorieën zijn o.a. jeugd (op leeftijd), informatief, romans, grootletterboeken en spanning. Ook verkopen we tijdschriften van jaargang 2020 voor € 5,-.

De verkoop start op maandag 8 maart om 14.00 uur. Vanaf dat tijdstip kun je je op obvw.nl inschrijven voor een
verrassingsdoos of een tijdschrift. Wees op tijd. De voorraad is beperkt: op = op!

Belastingspreekuur op afspraak in de bibliotheek
Ondanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Heb jij hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? In maart en april organiseren we met hulp van de
vrijwilligers van Voorschoten Voor Elkaar en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar belastingspreekuren in de bibliotheek.

De data waarop je in de bibliotheek terecht kunt, zijn als volgt:
Voorschoten Dinsdag – 10.00 uur tot 13.00 uur
9 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april, 20 april 2021
Wassenaar Woensdag – 10.00 uur tot 13.00 uur
10 maart, 17 maart, 24 maart, 31 maart, 7april, 14 april, 21 april, 28 april 2021
Je kunt je nu al aanmelden via obvw.nl.

BiebBouwers Minecraftchallenge #10: Bouw een Waterhuis!
De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraftchallenge ga je daar over nadenken. Bouw je huis op, in of onder het water en zorg ervoor dat je droog kunt blijven wonen. Bekijk het filmpje en lees de opdracht op obvw.nl en ga aan de slag. Stuur voor 22 maart een filmpje van jouw waterhuis naar BiebBouwers@probiblio.nl en maak kans op een prijs! Deelname is gratis.

Dichter bij de Bieb
Steeds meer mensen schrijven gedichten. Gedichten zorgen voor verbinding, inspiratie, vreugde en troost. Wij bieden lokale dichters graag een podium en starten daarom Dichter bij de Bieb.Schrijf je graag gedichten en wil je jouw werk delen via Dichter bij de Bieb? Laat het ons weten! Iedereen kan meedoen. Mail jouw gedicht met passend beeld naar huiskamer@obvw.nl.

Een coronajaar verder, wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!
We zijn al een jaar in de ban van corona. De maatregelen vragen veel creativiteit en flexibiliteit van iedereen. Wij als bibliotheek zijn blij dat we voor iedereen klaar kunnen blijven staan. Nu een jaar onderweg met corona vragen wij ons af hoe het nu met jou gaat. Hoe heb jij de afgelopen periode ervaren? Welk boek, film of serie raad jij aan? Lees de ingezonden verhalen op obvw.nl. Vind jij het ook leuk om jouw verhaal met onze leden en ons te delen voor de diverse media? Stuur ons dan jouw verhaal toe via info@obvw.nl.

Kunnen wij je helpen? Onze diensten op afspraak

Boekenservice – Wij helpen je lezend de lockdown door! Reserveer je boeken online en maak een afspraak om ze af te halen.
Digitaal Spreekuur – Digitale vragen? Stuur je vraag in per e-mail aan digitaal@obvw.nl, onze vrijwilligers nemen dan contact op. Je kunt ook via e-mail een afspraak maken in Bibliotheek Voorschoten, waar onze vrijwilligers je verder helpen.
Formulierenbrigade – Heb je te maken met lastige formulieren? Of een moeilijke aanvraag? Neem dan contact op met de bibliotheek, telefonisch 071 561 56 78 of per e-mail voorschoten@obvw.nl.
Taalspreekuur: Maak een afspraak in Voorschoten of Wassenaar via taal@obvw.nl.
Spreekuur Schuldhulpmaatje en Leergeld: Elke vrijdag kun je in Bibliotheek Voorschoten terecht voor financiële informatie bij het
Spreekuur Schuldhulpmaatje en Leergeld. Maak telefonisch 06 27 05 80 60 of via de website www.obvw.nl een afspraak tussen 13.30 uur en 14.30 uur.

Tags

BelastingspreekuurBibliotheekBoekenserviceBoekverkoopFormulierenbrigadeOBVWTaalspreekuurWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top