Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: stichting 3 maart '45

Herdenking bombardement Bezuidenhout

8 maart 20212 minute read

Jaarlijks herdenkt de Stichting 3 maart ’45 het bombardement op de Haagse wijk het Bezuidenhout. Dit gebeurt samen met mensen die het bombardement hebben meegemaakt en de ramp hebben overleefd, met wijkbewoners en omringende gemeenten. Ook dit jaar is stil gestaan bij de slachtoffers van het bombardement op het Bezuidenhout. Burgemeester Leendert de Lange legde een krans namens de gemeente Wassenaar. Er waren destijds meer dan 530 slachtoffers te betreuren.

Samen herdenken op film
‘Samen herdenken op afstand’. Met deze boodschap heeft de Stichting 3 maart ’45 een herdenking zonder publiek gehouden om het eerbetoon aan de slachtoffers in stand te houden. De herdenking is vastgelegd in een reportage en te zien op haar website: www.bezuidenhout.nl/3maart45.
De reportage toont onder andere de kranslegging van drie burgemeesters (Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar), delen van de herdenkingsdienst en het interview met ooggetuige de heer Van Alkemade, in 1945 was hij 11 jaar. In de reportage zijn ook oude beelden van kort na het bombardement verwerkt. U kunt de reportage van ongeveer 26 minuten op elk gewenst moment bekijken.

Herdenkingsboek
Er is een nieuw herdenkingsgsboek verschenen met de titel “Een bombardement om nooit te vergeten”. Het boek laat zien op welke manier het bombardement op Bezuidenhout in de afgelopen 75 jaar is herdacht. Op verschillende plekken zijn er herdenkingsmonumenten die verbonden zijn met 3 maart 1945, ook in Voorburg. Het vertelt verder over het werk van de Stichting 3 maart ’45, die vanaf 1995 de herdenking in het Bezuidenhout organiseert. Ook wordt er vooruit gekeken naar het herdenken in de toekomst. Ten slotte staan de namen van de ruim 530 slachtoffers vermeld. Het boek is te verkrijgen bij de stichting via www.bezuidenhout.nl/3maart45

HerdenkingsboekBombardementBezuidenhout2021

 

Tags

BombardementHerdenking BezuidenhoutStichting 3 maart 1945
Gerelateerde artikelen
Back To Top