Ga naar hoofdinhoud

Trots op HMC staat stil bij een jaar coronazorg in ziekenhuis

8 maart 20212 minute read

Een jaar nadat HMC de eerste coronapatiënt verzorgde, staat het Haagse topklinisch ziekenhuis een week lang stil bij een jaar coronazorg. Met een week vol verschillende initiatieven worden de medewerkers van HMC bedankt voor hun zorg voor de patiënten en elkaar.

In de nacht van 8 maart 2020 werd op de Spoedeisende Hulp van HMC Westeinde de eerste coronapatiënt met een ambulance binnengebracht. Het was de start van een onvoorspelbaar jaar waarin iedereen in HMC zich met elkaar enorm flexibel heeft ingezet voor onze patiënten. En dat doen we nog steeds.

“In het afgelopen jaar is het uiterste gevraagd van onze medewerkers,” zegt HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf. “Samen hebben we zo goed mogelijk voor onze patiënten en voor elkaar gezorgd. En dat doen we nog steeds. Met elkaar. Daar kunnen we trots op zijn. Dat verdient een groot compliment en dankjewel aan iedereen in onze organisatie. Met deze week Trots op HMC willen we graag laten zien dat we trots zijn op elke HMC’er.”

Week vol verrassingen

In de week 8 tot 12 maart worden op de verschillende locaties van HMC de medewerkers bedankt met verschillende verrassingen. Ook de collega’s die thuiswerken worden niet vergeten. Op donderdagavond 11 maart kan elke HMC-medewerker online aanschuiven bij het event ‘Trots op HMC’ dat vanuit HMC Antoniushove wordt uitgezonden. Met een tv-show met verschillende HMC-gasten aan tafel, met muziek, bijzondere verhalen en mooie ontroerende filmpjes, wordt een bijzonder jaar gemarkeerd. Onder het genot van een toegestuurd borrelpakket kan elke HMC’er zo met elkaar een moment van ontspanning beleven na een intensief jaar en kunnen collega’s elkaar steunen om de moed erin te houden nu corona na een jaar nog niet is verdwenen. Wolf: “Uiteraard hopen we dat zoveel mogelijk collega’s ‘live’ meekijken, zodat we donderdagavond – ook op afstand – even met elkaar verbonden zijn.”

Tags

CoronavirusHMCMedewerkersTrots op HMC
Gerelateerde artikelen
Back To Top