Ga naar hoofdinhoud

Bijeenkomst Chris van Dam: “rechtvaardigheid en verbinding”

13 maart 20212 minute read

Op zaterdagmiddag 6 maart zit een grote groep deelnemers klaar voor een gesprek met Chris van Dam. Borrelnootjes bij de hand, uitgedeeld door het Bestuur en vragen paraat.

Van Dam vertelt over zijn werk in de Tweede Kamer met als hoogtepunt het voorzitterschap van de Onderzoekscommissie naar de Toeslagenaffaire.

De juridische, staatsrechtelijke kant van het Kamerwerk komt daarbij kijken als ook zijn rechtvaardigheidsgevoel voor burgers in relatie tot de overheid. Zorgvuldig onderzoek en integriteit zijn voor hem een belangrijk “goed”. Eén van zijn thema’s in deze campagne is rechtsbescherming en vooral in het bestuursrecht “waar vaak door de burger aan het kortste eind wordt getrokken”, aldus Van Dam. Hij vervolgt: “In het bestuursrecht bestaat een marginale toets en ik wil daar een nieuwe impuls aan geven.”

Van Dam is een voorstander van “verantwoordelijkheid van burgers samen in hun eigen wijk”. Van Dam: “Kijk naar het CDA Verkiezingsprogramma. Daarin is de coöperatieve gedachte met solidariteit als uitgangspunt genomen”. Met zijn 30-jaar lidmaatschap van het CDA en zijn brede ervaring in de maatschappij (12 jaar als politieman waarna 19 jaar als Officier van Justitie) voelt hij vanuit de grond van zijn hart de noodzaak om de verbinding te zoeken. “In de werkelijkheid van iedere dag blijkt dat verbinding nodig is en daarbij heeft het CDA een essentiële rol om te vervullen als partij”, aldus Van Dam.

Zo vertelt hij over zijn bezoek met Wopke Hoekstra in het diverse Den Haag aan “een tempel, een moskee, een Hindoestaanse gemeenschap en een groep Chinese ondernemers”. Het CDA staat open voor ieder ongeacht zijn of haar achtergrond. Velen voelen zich thuis bij het CDA. Zijn advies aan de partij: “laat zien wie je bent en durf nieuwe mensen aan te trekken.”

Wat leeft er in Zuid Holland? Door korte lijntjes vanuit de provincie blijft hij op de hoogte. In de Kamer zocht hij brede samenwerking met D’66 en Groen Links op onderwerpen als digitalisering, Cyberveiligheid en begrotingsvoorwaarden van Tweede Kamer commissies. Het werd een geanimeerde bijeenkomst met dank aan gespreksleider Meindert Stolk (CDA Staten voorzitter).

Na het “Vragenuur voor Ondernemers” op donderdag 11 maart met kandidaat Kamerlid Frank Meerkerk, sluit het CDA Wassenaar haar Verkiezingscampagne af.

Stem CDA voor verbinding en rechtvaardigheid! Brandende vragen over het programma, in contact komen met kandidaten van het CDA? Mail naar: secretariaat@wassenaar.cda.nl

Tags

BijeenkomstCDAOnlineTweede kamerverkiezingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top