Skip to content

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

14 maart 20214 minute read

Deze week en in de komende periode is er (online) weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Dinsdag 13 april online ontmoeting met Ilja Leonard Pfeijffer
Literair vuurwerk met Frénk van der Linden en Ilja Leonard Pfeijffer in een bijzondere online ontmoeting op 13 april. Wat houdt Ilja in deze tijd bezig? Via zijn boeken Quarantaine, dagboek in tijden van besmetting en Grand Hotel Europa, gaan we in op wat hem heeft bewogen deze boeken te schrijven. Wat heeft het hem gebracht? En hoe bijzonder is het dat Grand Hotel Europa, een boek over liefde in tijden van massatoerisme, Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk, juist nu in deze tijd weer zeer actueel is? Uiteraard zal er ook ruimte zijn voor het beantwoorden van vragen via de chat.

Tickets zijn nu verkrijgbaar via obvw.nl!
Dinsdag 13 april 2021, van 20:00 tot 21:15 | Online
Kosten: Leden €5,- / niet-leden €6,50

Wij maken ruimte voor nieuwe collectie!
Onze online boek- en tijdschriftenverkoop is van start! Helaas kun je nog niet zelf komen snuffelen tussen de afgeschreven boeken. Daarom nu: dé verrassingsdoos! Een verrassingsdoos gevuld met boeken in dezelfde categorie voor slechts € 5,-.
Ook verkopen we tijdschriften van jaargang 2020 voor € 5,-. Schrijf je in op obvw.nl voor een verrassingsdoos of een tijdschrift. Wees op tijd. De voorraad is beperkt: op = op!

Wij helpen je met het invullen van de Belastingaangifte 2020
Ondanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Heb jij hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? In maart en april organiseren we met hulp van de vrijwilligers van Voorschoten Voor Elkaar en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar belastingspreekuren in de bibliotheek.

De data waarop je in de bibliotheek terecht kunt, zijn als volgt:
Voorschoten Dinsdag – 10.00 uur tot 13.00 uur 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april, 20 april 2021
Wassenaar Woensdag – 10.00 uur tot 13.00 uur
17 maart, 24 maart, 31 maart, 7 april, 14 april, 21 april, 28 april 2021
Meld je aan via obvw.nl.

Bouw een Waterhuis in Minecraft en win een mooie prijs!
De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraftchallenge denk je daar over na. Bouw je huis op, in of onder het water en zorg ervoor dat je droog kunt blijven wonen. Bekijk het filmpje en lees de opdracht op obvw.nl en ga aan de slag. Stuur voor 22 maart een filmpje van jouw waterhuis naar BiebBouwers@probiblio.nl. Deelname is gratis.

Dichter bij de Bieb
Steeds meer mensen schrijven gedichten. Gedichten zorgen voor verbinding, inspiratie, vreugde en troost. Wij bieden lokale dichters graag een podium en starten daarom Dichter bij de Bieb.Schrijf je graag gedichten en wil je jouw werk delen via Dichter bij de Bieb? Laat het ons weten! Iedereen kan meedoen. Mail jouw gedicht met passend beeld naar huiskamer@obvw.nl.

Een coronajaar verder, hoe is het nu met jou?
De maatregelen vragen veel creativiteit en flexibiliteit van iedereen. Wij als bibliotheek zijn blij dat we voor iedereen klaar kunnen blijven staan. Nu een jaar onderweg met corona vragen wij ons af hoe het met jou gaat. Hoe heb jij de afgelopen periode ervaren? Welk boek, film of serie raad jij aan? Lees alle verhalen op obvw.nl. Vind jij het ook leuk om jouw verhaal met onze leden en ons te delen voor de diverse media? Stuur ons dan jouw verhaal toe via info@obvw.nl.

Kunnen wij je helpen? Onze diensten op afspraak

Boekenservice – Wij helpen je lezend de lockdown door! Reserveer je boeken online en maak een afspraak om ze af te halen.

Digitaal Spreekuur – Digitale vragen? Stuur je vraag in per e-mail aan digitaal@obvw.nl, onze vrijwilligers nemen dan contact op. Je kunt ook via e-mail een afspraak maken in Bibliotheek Voorschoten, waar onze vrijwilligers je verder helpen.

Formulierenbrigade – Heb je te maken met lastige formulieren? Of een moeilijke aanvraag? Neem dan contact op met de bibliotheek, telefonisch 071 561 56 78 of per e-mail voorschoten@obvw.nl.

Taalspreekuur: Maak een afspraak in Voorschoten of Wassenaar via taal@obvw.nl.

Spreekuur Schuldhulpmaatje en Leergeld:
Elke vrijdag kun je in Bibliotheek Voorschoten terecht voor financiële informatie bij het

Spreekuur Schuldhulpmaatje en Leergeld: Maak telefonisch 06 27 05 80 60 of via de website www.obvw.nl een afspraak tussen 13.30 uur en 14.30 uur.

Tags

BibliotheekDienstenOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top