Skip to content

Waar en wanneer kan ik stemmen?

15 maart 20212 minute read

Heeft u een stempas én een geldig legitimatiebewijs? Dan kunt u in de gemeente Wassenaar stemmen in ieder stembureau naar keuze. De stembureaus zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur. Om in een andere gemeente te stemmen heeft u een kiezerspas nodig. Uw stempas wordt op of kort na 25 februari 2021 aan huis bezorgd. De kandidatenlijst treft u hier

Voordat u gaat stemmen
Voordat u gaat stemmen doet u de gezondheidscheck. Deze check bestaat uit enkele vragen over het coronavirus. U ontvangt de gezondheidscheck bij uw stempas. Doe de gezondheidscheck op de dag dat u gaat stemmen. Als u een van die vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, dan wordt u gevraagd om niet te gaan stemmen in het stemlokaal. U kunt dan via uw stempas iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen. Op de achterkant van uw stempas leest u hoe u dat doet. Als u alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag u naar het stemlokaal. Bij de stembureauleden wordt een gezondheidscheck afgenomen. Zij zijn alleen stembureaulid als zij alle vragen met ‘nee’ hebben beantwoord.

Drie dagen om te stemmen
Deze Tweede Kamerverkiezing wordt door corona anders dan u gewend bent. Normaal gesproken hebben we in Nederland maar één verkiezingsdag. Maar om iedereen veilig te kunnen laten stemmen zijn er twee stembureaus open voor kwetsbare doelgroepen op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart, namelijk het Gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45 en Raadhuis De Paauw aan Raadhuislaan 22. Deze locaties zijn rolstoeltoegankelijk. De openingstijden zijn 7.30-21.00 uur.

Op woensdag 17 maart zijn alle stembureaus in gemeente Wassenaar geopend:

Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22
De Warenar, Kerkstraat 75
Schoolgebouw, Middelweg 33
Kinderboerderij, Rodenburglaan 80
Gemeentekantoor, Johan de Wittstraat 45
Bibliotheek, Langstraat 40
Kerk “Sion”, ingang Parklaan 28
Kievietschool, Buurtweg 16
Buurtcentrum, Charlottestraat 5
Bonifaciusschool, Kloosterland 5
Restaurant de Baron, Katwijkseweg 7
Buurtvereniging Oostdorp, Dr. Mansveltkade 9

Het gehele overzicht van alle stembureaus in Wassenaar leest u ook op www.waarismijnstemlokaal.nl.

Tags

GemeenteStembureausStemmenTweede kamerverkiezingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top