Skip to content
Fotocredit: Esther Hessing

HMC verrast en dankt medewerkers voor een jaar goede coronazorg

16 maart 20213 minute read

Met een week vol verrassingen, traktaties, en een HMC tv-show heeft topklinisch ziekenhuis Haaglanden Medisch Centrum (HMC) uitgebreid stilgestaan bij één jaar coronazorg. Medewerkers van HMC werden via verschillende initiatieven bedankt voor hun zorg voor elkaar en de patiënt. Het hoogtepunt was een tv-show die werd uitgezonden vanaf HMC Antoniushove.

In de nacht van 8 maart 2020 werd in HMC de eerste coronapatiënt met een ambulance binnengebracht. Het was de start van een onvoorspelbaar jaar waarin iedereen in HMC zich enorm flexibel heeft ingezet voor patiënten en elkaar. Een jaar later stond het Haagse ziekenhuis hier een week lang bij stil door elke dag met verschillende initiatieven de medewerkers te bedanken voor hun inzet.

“In het afgelopen jaar is het uiterste gevraagd van onze medewerkers,” zegt HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf. “Samen hebben we zo goed mogelijk voor onze patiënten en voor elkaar gezorgd. En dat doen we nog steeds. Met elkaar. Daar kunnen we trots op zijn. Dat verdient een groot compliment en dankjewel aan iedereen in onze organisatie. Met deze week Trots op HMC wilden we graag laten zien dat we trots zijn op elke HMC’er.”

Blauwe loper

Alle medewerkers op de drie verschillende HMC-locaties (HMC Westeinde, HMC Antoniushove en HMC Bronovo) werden bij de start van hun werkdag verwelkomd met een heuse blauwe ‘trots op HMC-loper’ die bij de draaideur van de hoofdingangen was uitgerold. Het ontvangstcomité, dat onder meer bestond uit bestuursleden, verwelkomde alle medewerkers enthousiast en sprak uit hoe trots ze op hen waren. Het warme welkom zorgde voor enthousiaste reacties bij de medewerkers. ‘Dit wil ik wel elke dag!’, lachte een HMC-medewerker na zijn ontvangst op de blauwe loper. ‘Een magische ervaring deze binnenkomst op de loper’ vulde een collega aan. De hele week waren er traktaties voor de medewerkers en ook patiënten kregen bij ontvangst een rolletje compliMentos of bloemzaadjes uitgedeeld.

Trots op HMC

Op donderdagavond 11 maart was het hoogtepunt van de week: vanuit HMC Antoniushove werd het online event Trots op HMC uitgezonden voor iedereen die in het ziekenhuis of vanuit huis werkt. De centrale hal van HMC Antoniushove werd voor even omgetoverd tot een heuse tv-studio, met professionele camera’s. Een echte tv-show, maar dan met HMC-presentatoren en HMC-gasten, muziek, bijzondere verhalen en mooie ontroerende filmpjes. Verpleegkundigen in de frontlinie vertelden over hun ervaringen, maar ook beveiligers, schoonmakers en het bestuur van HMC blikten terug op een bijzonder jaar. Sanne den Besten, die onlangs meedeed aan het tv-programma Op zoek naar Maria, zong speciaal een prachtig lied voor de HMC’ers.

Onder het genot van een toegestuurd borrelpakket kon elke HMC’er zo met elkaar een moment van ontspanning beleven na een intensief jaar en konden collega’s elkaar steunen om de moed erin te houden nu corona na een jaar nog niet is verdwenen. Veel HMC’ers volgden het online event Trots op HMC live, en voor wie moest werken, kon op een later moment terugkijken. De Trots op HMC-week zorgde niet alleen bij de eigen medewerkers voor veel positieve reacties, ook op sociale media kreeg HMC veel hartverwarmende reacties op het initiatief.

Tags

CoronavirusCoronazorgHMCMedewerkersPatiënten
Gerelateerde artikelen
Back To Top