Ga naar hoofdinhoud

Een gesprek met ondernemer en lokale VVD politicus Bernard Menken

19 maart 20212 minute read

Een gesprek met ondernemer en lokale VVD politicus Bernard Menken. 

Bernard, waarom ben je in de lokale politiek gegaan?

Van jongs af aan kijk ik met een liberale en ondernemende bril naar de wereld. Toen het gevoel groeide dat ik op verschillende punten écht kon bijdragen aan het bestuur van Wassenaar, heb ik de daad bij het woord gevoegd en ben ik voor de VVD in de gemeenteraad gekomen. Wassenaar is een prachtig dorp. Ik probeer bij te dragen aan een stabiel, herkenbaar en betrouwbaar bestuur.

Welke onderwerpen heb je op jouw bord?

Ik ben woordvoerder op verkeer, economie, erfgoed en Valkenhorst. Er rijdt heel veel verkeer door Wassenaar, dat hier niets komt halen of komt brengen. Dat vind ik onnodig, ongezond en ongewenst. Er wordt straks gebouwd op het oude vliegkamp. Wassenaar moet zich sterk maken voor een optimale Groene Zone, natuurbehoud en minder verkeersdruk in ons dorp. Hiernaast kijk ik, met al mijn fractiegenoten, met gezond verstand naar de dossiers van collega’s. We stellen samen het Wassenaarse VVD-standpunt vast.

Wat heb je zoal bereikt?

We doen het samen, maar er zijn dossiers waar ik voortrekker ben. We hebben de upgrade van het centrum in gang gezet en het verval van Ivicke gestopt. We hebben het groene belang van Wassenaar regionaal goed op de kaart gezet. Begin maart is mijn motie “Samen sterker uit de crisis” unaniem aangenomen.

Hoe zie jij de Wassenaarse politiek?

Ik heb vooral problemen met de grote versnippering. Ik hoop oprecht dat we na de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet weer met 11 fractievoorzitters in de raad zitten. Te weinig debat, te veel herhaling van dezelfde meningen en daardoor te weinig tijd voor inhoudelijke discussie. Met een grote VVD-fractie hebben we de capaciteit om echt diep in de grote en moeilijke dossiers te duiken. Dat gun ik andere partijen ook. Op 21 zetels zijn 5 tot 7 partijen naar mijn idee echt meer dan zat. Als Wassenaar volgend jaar niet te versnipperd stemt draagt dat echt bij aan een beter dorp.

Wat doe je naast de raad

25 jaar geleden startte ik de jachtwerf Menken Maritiem. Na al die jaren vind ik het nog altijd een feest om met honderden medewerkers in Sri Lanka boten te bouwen die in Nederland bijdragen aan het vaarplezier van duizenden watersporters. En over sport gesproken: als oprichter en voorzitter van De 15 van Wassenaar hoop ik natuurlijk dat de 8ste editie op 10 oktober door kan gaan.

Tags

Bernard MenkenInterviewVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top