Ga naar hoofdinhoud

Groen Doen: nieuwe serie KlimaatGesprekken van start.

22 maart 20212 minute read

Binnenkort start de tweede serie KlimaatGesprekken in Wassenaar. Vorig jaar september is de eerste groep Wassenaarders gestart met deze zesdelige workshopreeks. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt, en het effect daarvan op de wereld. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je er zelf voor kiest. Jij doet wat bij jou past.

Klimaatverandering is geen voorspelling meer, maar realiteit. Steeds meer mensen raken gealarmeerd en dragen actief bij om verdere klimaatverandering tegen te gaan. En worden nieuwsgierig naar oplossingen zoals zolderisolatie, repair-cafés, ruilwinkels, coöperaties of verpakkingsvrij boodschappen doen.
KlimaatGesprekken maakt gebruik van de beproefde methode van Carbon Conversations. Deze bestaat al ruim 10 jaar in Engeland en werd door de Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. Begin 2016 is de methode naar Nederland gehaald. Inmiddels zijn er door heel Nederland bijna 100 opgeleide klimaatcoaches betrokken. De Groene Meent heeft deze workshopreeks vorig jaar naar Wassenaar gehaald. Nu vindt een tweede serie plaats.

Het Motto van de Groene Meent is Duurzaam Doen – daarom organiseren we leuke, leerzame en gezamenlijke activiteiten, zoals KlimaatGesprekken. Deze keer zal de serie online beginnen- we gaan offline verder zodra die gelegenheid zich weer voordoet en alle deelnemers zich daar goed bij voelen. Hugo Skoppek, een ervaren klimaatcoach uit Den Haag zal deze reeks klimaatgesprekken begeleiden. “De eerste deelnemer hebben we al, die stond op de wachtlijst. We hopen nog 7 dorpsgenoten te vinden die deze willen aansluiten.”

Wil jij ook deelnemen aan KlimaatGesprekken? De workshops vinden plaats op de woensdagavonden 7 en 21 april, 5 en 19 mei & 2 en 16 juni. – met een eventuele uitloop naar 30 juni mocht een van de data niet doorgaan.

Je betaalt 45 euro voor zes avonden- inclusief lees- en werkboek. We zien ernaar uit je te ontmoeten! Aanmelden kan op www.klimaatgesprekken.nl. Op deze website vind je ook meer informatie. Meer weten over alle andere duurzame activiteiten in Wassenaar? Ga dan naar Groenemeent.nl. Mocht deelnemen aan de serie op deze avond niet lukken, geef dat dan even aan via info@groenemeent.nl – mogelijk starten we een extra groep op een andere avond.

 

logoKlimaatgesprekken5 jaarmet payoff2

 

Tags

Groen DoenGroene MeentKlimaatgesprekkenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top