Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Pointe Works Dance School

Pirouettes draaien op het asfalt

22 maart 20212 minute read

Ooit wel eens een pirouette gedraaid op het asfalt? Nou wij van Pointeworks Dance School kunnen je vertellen dat dat niet te doen is. Op de eerste etage van Theater de Warenar hebben we een mooie grote zaal met spiegels en, heel belangrijk, een zwevende balletvloer. Nu we alweer 3 maanden niet in de balletstudio mogen dansen, geven we les via Zoom en dansen we buiten. Met deze combinatie proberen we onze leerlingen gemotiveerd te houden en zo onze prachtige kunst over te brengen.

Buiten les geven vergt veel van iedereen. Een flink deel van de balletpassen kun je niet uitvoeren, dus ballet wordt dan een ruim begrip. Inmiddels zijn we begonnen met het repeteren van de mazurka uit Coppelia en Paquita. Deze dansen zijn leuk om buiten te doen, houdt de leerlingen goed in beweging, en kan prima op gymschoenen. Tevens leren de leerlingen zo ook meteen iets over de grote klassieke balleten en hun geschiedenis.

Onze ballet- en dansschool is nu voor de 2de keer gesloten, desondanks danst een deel van onze leerlingen online en buiten mee. Terwijl de kinderen weer naar school mogen en daar ook binnen mogen sporten, mogen de dansscholen nog steeds niet open. Dat is erg zuur, maar toch houden we de moed erin en hopen dat we volgende maand weer in onze prachtige balletstudio mogen dansen!

Tags

BalletDansDansen op asfaltPointe Works Dance SchoolWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top