Ga naar hoofdinhoud
Fotobijschrift: De Bevers van Van Woesik doen het spel Ren-je-rot.

Jong en oud genieten bij Van Woesik

24 maart 20212 minute read

De ochtend van 20 maart start met een nieuwe groep jongste Bevers. Zij dartelen als jonge veulens op een eigen stukje gras langs de Wassenaarse wetering. Blindemannetje, tikkertje, ezeltje prik en andere spelletjes, ze krijgen er geen genoeg van. De energie van deze 5-7 jarigen lijkt onuitputtelijk. Gelukkig zijn er Wilde Vaart leden van 16 en 17 jaar aanwezig om de leiding te helpen. Zij genieten samen met de Bevers en leren spelenderwijs de kinderen begeleiden.

Op een ander stuk van het terrein doen de Welpen al wat meer spannende spellen. Het Rode Honden spel is dit keer het meest in trek. De kinderen van 7-10 jaar kunnen er geen genoeg van krijgen. Gelukkig helpt ook hier de Wilde Vaart de leiding. Tussendoor springen de kinderen op de trampoline en klauteren op de survivalbaan en houtwal. Samen even vrij spelen hoort er altijd bij; kinderen kunnen zelf veel bedenken, ze zijn zeer creatief.

Dan komen de Junioren, ook hier helpt de Wilde Vaart. Later komen de Zeeverkenners. De Wilde Vaart groep is er pas aan het einde van de middag. Vandaag is het vooral verven. De ouders mogen dit jaar niet helpen bij het botenonderhoud, dus zijn de groepen wat achter op het schema. De leiding maakt extra uren onderhoud en gaan voorop in de strijd tegen de tijd, want we willen allemaal heel graag in april zeilen. Eerst nog oefenen en dan zijn eind april op de Kaag al de eerste wedstrijden.

Van Woesik 60 jaar vieren we vandaag met de hele vereniging van 18.30 tot 20.30 uur. Dit keer digitaal met een pubquiz. Gezinnen, leiding en groepjes jongeren van 12-18 jaar hebben zich opgegeven. De sfeer is weer opperbest. We leren veel. Herkennen van filmmuziek, tiktok-dansjes, de big five, de beatles, Junglebook, herkennen van dierengeluiden en nog veel meer. Van Woesik heeft nu 114 leden. Een vlet weegt 900 kg. Bij iedere groep zijn nog kinderen en leiding van harte welkom.

Tot slot vertelt een bestuurslid een herinnering. Tijdens kamp was het thema Sjakie en de Chocoladefabriek. Willie Wonka sloop rond om iets te stelen. De kinderen moesten hem tegenhouden. Het werd donker. Leiding en kinderen op zoek naar Willie Wonka. Door het bos, door woonwijken, smalle weggetjes, wat een spanning. Terug op kamp, zittend rond het kampvuur, sprong Willie Wonka uit de bosjes. Wat zijn we geschrokken, maar gelukkig pakte de leiding Willie Wonka.

Tags

ActiviteitenBeversScoutingvan WoesikWassenaarWelpen
Gerelateerde artikelen
Back To Top