Ga naar hoofdinhoud

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aan te vragen vanaf 24 maart

24 maart 20212 minute read

Inwoners van Wassenaar, Voorschoten en Leidschendam-Voorburg kunnen vanaf 24 maart de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aanvragen. De TONK ondersteunt inwoners die door de coronacrisis flink minder inkomen hebben en hierdoor noodzakelijke woonkosten niet meer kunnen betalen. Het gaat om kosten zoals de huur, hypotheekrente, water, gas en elektriciteit.

Wethouders Nadine Stemerdink van Leidschendam-Voorburg, Paul de Bruijn van Voorschoten en Inge Zweerts de Jong van Wassenaar: “Veel ondernemers, maar ook andere inwoners in onze gemeenten zagen hun inkomsten flink dalen door de coronacrisis. Wanneer je de huur of hypotheek niet meer kunt betalen, dan wordt het dak boven je hoofd onzeker. Met de TONK bekijken we per huishouden wat er nodig is om in ieder geval een deel van die onzekerheid weg te nemen.”

Voorwaarden
De TONK is voor inwoners die tussen 1 januari 2020 en 1 januari 2021 25% of meer inkomen hebben verloren door de coronacrisis en de huur, hypotheek en/of energielasten hierdoor niet meer kunnen betalen. De regeling is met terugwerkende kracht aan te vragen voor de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2021. Per huishouden kan 1 aanvraag worden gedaan. Voor de hoogte van de tegemoetkoming wordt gekeken naar de persoonlijke situatie van het huishouden, zoals het inkomen, vermogen en de woonkosten.

Aanvragen
Gemeente Leidschendam-Voorburg voert de TONK ook uit voor de gemeenten Voorschoten en Wassenaar. Vanaf 24 maart is de TONK-regeling voor inwoners van de drie gemeenten aan te vragen via de website van gemeente Leidschendam-Voorburg.

Vraag Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten aan

Tags

GemeenteTijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke KostenTONKWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top