Skip to content

Groen doen: samen maken we groene daken

31 maart 20212 minute read

Wil je ook graag iets doen om de biodiversiteit te vergroten? Doe dan met ons mee en maak van het dak van jouw garage, schuur, berging -of een ander plat dak- een groen dak. Het ziet er mooi uit en heeft ook andere voordelen.

De aanleg van een groen dak houdt in dat het dak voorzien wordt van een sedumlaag. Een sedumlaag bestaat uit verschillende soorten sedumplanten en de aarde waarin ze wortelen. Deze laag houdt water vast bij regenbuien, waardoor het riool minder water te verstouwen krijgt en de kans op overstromingen kleiner wordt. De bloemen en planten zorgen voor voedsel voor de insecten, wat goed is voor de biodiversiteit. In de zomer werkt deze groene laag verkoelend. Het dak zal daardoor minder heet worden en dit komt de levensduur van het dak ten goede.

Om het makkelijk voor je te maken, willen wij (van de Groene Meent) een leverancier uitzoeken die de groene daken aanlegt. We willen ook de mogelijkheid bieden om gezamenlijk zelf aan de slag te gaan, en de benodigde planten en andere zaken wel te laten aanleveren. We hopen door deze gezamenlijke aanpak korting te krijgen. Bovendien zoeken we uit of we in aanmerking komen voor een subsidie zodat we tegen zo laag mogelijk kosten de groene daken kunnen realiseren.
Om een idee te krijgen van je wensen voor een groen dak hebben we een vragenlijst opgesteld. Heb je interesse om mee te doen, vul deze dan a.u.b. vrijblijvend in.

Met de ingevulde gegevens krijgen we een indruk van de omvang van het project. Deze informatie kunnen we gebruiken tijdens de gesprekken met leveranciers en bij de subsidieaanvraag. Je vindt de vragenlijst op de website van de groene meent: https://groenemeent.nl/groene-daken-wassenaar/
Doe je met ons mee? Samen veranderen we die saaie grijze daken in een groene weelde!

Namens de Groene Meent, Tom de Boer en Nico Stoffels

 20190508 192159

Tags

Groen dakGroen DoenGroene MeentWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top