Skip to content

Hoop

31 maart 20213 minute read

De Tweede Kamerverkiezingen zijn weer achter de rug en de uitslagen officieel. Ik kreeg als raadslid namens DITdus! een gevoel van hoop tussen alle ellende die er vanuit de Tweede Kamer op de inwoners van Wassenaar wordt uitgestort.

De opkomst van partijen zoals de Partij voor de Dieren, de SP en ook Volt, Splinter, JONG en Bij1 hebben in Wassenaar een broodnodig tegengeluid gebracht in de uitslagen. Dat is natuurlijk goed nieuws voor Wassenaar. En het geeft mij hoop op een betere toekomst. Het wachten is wanneer Code Oranje zich gaat wortelen in het politieke landschap en mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, zoals zij vorig jaar aankondigden.

DITdus! doet natuurlijk niet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen, omdat wij een lokale politieke partij willen zijn. Een partij die er voor de belangen is van de inwoners en niet de belangen van de landelijke politieke partijen. En gelijktijdig werken wij samen met nationale en internationale organisaties en zijn daarbij ook gesprekspartners.

Dinsdag 30 maart jl. hebben wij een bijeenkomst gehad waar wij in gesprek zijn gegaan met de ministeries van onderwijs uit Ierland en Frankrijk, Global Partnership for Education, Plan International, Malala Fund, UNESCO en UN Women over het onderwijs voor meisjes en jonge vrouwen.
Dit klinkt erg ver van mijn bed show-achtig, omdat het een wereldwijde bijeenkomst is, maar het geeft gelijk inzicht in hoe vrouwen in andere landen hun onderwijs al dan niet kunnen volgen en waar zij tegenaan lopen wanneer zij bijvoorbeeld naar Nederland verhuizen en hun kinderen hier op school onderwijs laten volgen. Ook geeft het de mogelijkheid om te leren hoe andere landen invulling geven aan het onderwijs voor meisjes en jonge vrouwen en wij als Nederland en, lokaler, Wassenaar mogelijkheden laten liggen.

Een klein voorbeeld is het geven van onderwijs via de radio. In veel landen waar er gespreid geleefd wordt is er afstandsonderwijs oa via de radio. Beschikbaar voor iedereen. Dit is al decennia zo, terwijl wij in Nederland lopen te miepen met het per school organiseren van online onderwijs tijdens een pandemie.

Naast hoop is er ook trots. Trots dat zo veel inwoners ook willen dat Wassenaar verandert in een gemeente voor iedereen en niemand buiten sluit en daarnaast bewust is van de verantwoordelijkheid die wij hebben ten opzichte van dierenwelzijn. In Wassenaar zijn er veel huisdieren en “we” hebben zelfs een stoeterij.
Wassenaarders zijn bijzonder gehecht aan hun geliefde dieren en zorgen dan ook goed voor hen.

Hoewel zo’n beetje alles wat fout kan gaan, fout gaat, zijn de verkiezingen voor Wassenaar een teken van verbetering, verandering en vernieuwing. In ieder geval zijn alle stemmen gezien en gehoord en DITdus! zal zich het aankomend jaar blijven inzetten.
Voor alle inwoners!

Brenda Hagen
Fractievoorzitter DITdus!
Diversiteit, Inclusie en Toegankelijkheid dus!

 

Tags

DITdus!GemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top