Skip to content

Hardloopfeest “De Duinrell 15 van Wassenaar” dit jaar op 10 oktober

2 april 20212 minute read

Noteer de datum: op zondag 10 oktober wordt voor de achtste keer ‘De Duinrell 15 van Wassenaar’ gelopen. Het hardloopfeest is een unieke combinatie van samen hardlopen, samen vieren dat het doel bereikt is én samen goede doelen steunen. Voor niet-rennende Wassenaarders biedt ‘De 15’ prachtige kansen om het evenement als vrijwilliger of supporter mee te maken.

Inschrijving Corona-proof geopend, bij annulering 100% geld terug!

“De 15” sloeg in 2020 een jaartje over. Maar het bestuur verwacht dat het begin oktober goed mogelijk is om het Wassenaarse feestje weer te organiseren. Ze garandeert zelfs een 100% geld terug regeling als omstandigheden of regels een veilig hardloopfeest blokkeren. Op www.de15vanwassenaar.nl is de inschrijving voor “De 15” en de 7.5 km “Halve 15” vanaf vandaag geopend.

Regionale uitstraling

Wedstrijdcommissaris Remi Noordover heeft het evenement vanaf het prille begin in 2013 met 237 Wassenaarse lopers zien uitgroeien naar het regionale evenement van nu. “Jaar op jaar hebben we stabiele groei laten zien, met steeds meer deelnemers uit de regio. Zonder het gevoel van het Wassenaarse feestje te verliezen.” Hij denkt dat de limiet van 800 deelnemers snel bereikt wordt.

Sponsoren en partners steunen ‘De 15’

Het bestuur is enorm trots op hoofdsponsor Duinrell, die ondanks de moeilijke tijd die het vakantiepark doormaakt haar sponsor-toezegging gestand doet. Voorzitter Bernard Menken is stellig: “De Coronacrisis raakt Duinrell ongekend hard. We zijn daarom superblij dat zij ons evenement blijven steunen. Diezelfde dankbaarheid hebben we naar sub-sponsors Aerofit Heealthclub en KNAB Bank en de vele kilometer sponsors.” Bernard is trots op wat De 15 voor de lopers en Wassenaarders betekent: ” Met ruim 100 Wassenaarse vrijwilligers organiseren we een evenement waar Wassenaar zich in de regio van haar mooiste kant laat zien. We hebben een van de mooiste parcours van Nederland. De betrokkenheid van veel dorpsgenoten, het feest op de route en op Blauw-Zwart én het sportieve element maakt De 15 uniek!”

Wassenaar in oktober

Alle grote evenementen prikken datums in het najaar. “De loop-agenda is met Leiden, CPC en Damloop aardig gevuld. Maar ook festivals, dorpsfeesten en concerten schuiven naar het najaar.” stelt Bernard. “Wij zijn enorm flexibel en kunnen kosten uitstellen. Als het niet kan, krijgt iedereen zijn geld terug en zien we elkaar weer in 2022. Maar voorlopig zetten we alle op alles om op 10-10-21 een mooi loopfeest neer te zetten.”

 

Tags

Duinrell 15 van WassenaarHardloopfeestHardlopenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top