Skip to content

Jongerenwerk en de jongeren van het COA

3 april 20212 minute read

Afgelopen week heeft het jongerenwerk een start gemaakt met een project van sportactiviteiten voor vluchtelingen jongeren van het COA die verblijven in Duinrell. Tien weken lang zal het jongerenwerk in samenwerking met het COA sportiviteiten aanbieden op de kunstgrasvelden van R.K.S.V Blauw Zwart. Het jongerenwerk en COA zijn dankbaar dat Blauw Zwart hun kunstgrasvelden beschikbaar stelt hiervoor.

Vorige week is er een start gemaakt met 10 jongeren. De week erop zullen dit er meer zijn omdat het aanmelden hiervoor nog oploopt. Op dit moment richt het project zich alleen op de vluchtelingen jongeren van het COA. Mogelijk gaan we op een later moment ook jongeren uit Wassenaar uitnodigen om deel nemen aan de sportactiviteiten in het kader van kennis maken met deze jongeren en uitwisselen sociale contacten.

Het jongerenwerk is onlangs ook gestart met een Rots en Watertraining voor groep 8. Deze training is gericht op het versterken van de weerbaarheid, omgang met pestgedrag en aanleren van positieve sociale vaardigheden om sterker in je schoenen te staan. Spel en fysieke oefeningen worden afgewisseld met momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Leerlingen leren door zelfreflectie te kijken naar hun handelen in bijvoorbeeld stress situaties van school of van hun vrije tijd. Het jongerenwerk leert de leerlingen hoe zij met hun houding en presentatie zich nog beter kunnen presenteren en ook hoe zij voor zichzelf kunnen opkomen. Dit is voor de leerlingen best spannend omdat je jezelf op sommige momenten kwetsbaar moet opstellen.

Door de leerlingen op een positieve manier te benaderen en te bekrachtigen, hopen de jongerenwerkers dat zij na afloop van de training op een aantal punten vooruit zijn gegaan. Zij werken ook met een werkboekje waarin ze hun doelen kunnen aangeven. Na 10 weken kijken we met de leerlingen of zij zelf vinden of zij vooruit zijn gegaan. Uiteraard hopen we dat de leerlingen de vaardigheden die zij hebben geleerd tijdens de Rots en Water training ook in de praktijk zullen toepassen.

Meer weten?Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar

 

Tags

ColumnjongerenwerkStichting Jeugd- & JongerenwerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top