Ga naar hoofdinhoud

Wassenaar pakt regeldruk aan: Help ons!

6 april 20212 minute read

Als u wel eens iets bij de gemeenten aangevraagd of gemeld heeft, dan weet u dat dat soms best ingewikkeld kan zijn. Er zijn flink wat regeltjes en het is niet altijd even duidelijk hoe die werken. En dan moet u ook nog zoeken waar u moet zijn, de juiste informatie inleveren en een reactie afwachten. De gemeente wil dit gemakkelijker voor u maken. Vertel ons daarom wat volgens u beter kan!

De gemeente wil graag slimmer met regels omgaan, ze vereenvoudigen, of zelfs schrappen. Ook wil de gemeente procedures makkelijker maken. Door ze duidelijker, sneller of slimmer te maken. Bijvoorbeeld doordat u niet steeds dezelfde informatie hoeft aan te leveren, het makkelijker wordt om iets te melden of doordat u ergens geen vergunning meer voor nodig heeft. Zo krijgen inwoners en organisaties meer vrijheid van handelen en kunnen zij zelf meer invloed uitoefenen op hun omgeving.

Wat ziet u graag anders?
De gemeente hoort graag welke regels we volgens u als eerste aan moeten pakken, wat u anders wilt zien. Bijvoorbeeld het aanvragen van een vergunning voor een verbouwing, het verduurzamen van een monument of het krijgen van een gehandicaptenparkeerplaats. Een deel van de regels zijn opgelegd door de provincie of de Rijksoverheid. Onze invloed als gemeente daarop is beperkt. Maar we gaan wel over omgevingsvergunningen, die nodig zijn voor (ver)bouwen. En over de Algemeen Plaatselijke Verordening, waarin regels over de openbare ruimte staan.

Mail uw ideeën tot 15 april
Uw suggesties en ideeën worden meegenomen in de Notitie Deregulering. Daarin komen voorstellen voor het aanpassen of afschaffen van gemeentelijke regels en de uitvoering daarvan. De gemeenteraad neemt uiteindelijk het besluit over welke regels aangepast worden.

Wat kan beter? Wat moet zo blijven? Suggesties kunt u tot 15 april mailen naar gemeente@wassenaar.nl, onder vermelding van “Deregulering”.

Tags

GemeenteIdeeënRegeldrukTipsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top