Skip to content

Veel ZZP’ers worden hard getroffen door de coronacrisis. Vijf tips.

8 april 20212 minute read

Veel ZZP’ers worden hard getroffen door de coronacrisis. Vijf tips.

1. Licht je financiën door
Het kan nooit kwaad om je maandelijkse inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Vaak blijkt dan dat je ongemerkt en onnodig geld uitgeeft.
2. Schaam je niet
Veel mensen vinden het moeilijk om over hun (dreigende) schulden te praten. Sommigen maken de associatie naar ‘eigen schuld’. Maar je kunt geheel buiten je schuld in de financiële problemen komen. Je hoeft je er niet voor te schamen als je hulp zoekt!
3. Wees niet koppig
Ondernemers geven niet graag toe dat ze er alleen niet meer uitkomen. Ondernemers zijn vaak zó gehecht aan hun vrijheid en hun bedrijf dat ze het niet zien zitten om in loondienst te gaan. Toch is er soms geen andere oplossing. Het kan juist moedig zijn om met je bedrijf te stoppen.
4. Blijf aflossen
Los achterstallige betalingen af, anders worden de schulden alleen maar hoger. Probeer op een andere manier inkomen te genereren en bezuinig op je uitgaven. Zo kun je waar mogelijk je verplichtingen blijven nakomen.
5. Zoek tijdig hulp
Het is een misverstand dat je pas om hulp kunt vragen als je al in de schulden zit. Met vragen kun je terecht bij het zelfstandigenloket in Wassenaar van SMOW. Zij kunnen je indien nodig ook doorverwijzen.

Meer informatie
Stuur een e-mail naar zelfstandigenloket@smowassenaar.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 070 – 511 2226 (op werkdagen van 09.00 – 14.00 uur). Wij helpen je graag verder!
*bron: Anna Krijger, NRC

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar
Van Heeckerenstraat 2
2242 GX Wassenaar
070 – 511 2226 (op werkdagen van 09.00 – 14.00 uur)
info@smowassenaar.nl / www.smowassenaar.nl

zelfstandigenloketWassenaar2

 

Tags

SMOWTipsWassenaarZelfstandigenloketZZP'ers
Gerelateerde artikelen
Back To Top