Skip to content

Slootjesdag bij Van Woesik

9 april 20213 minute read

Op zaterdag 17 april gaan alle Bevers en Welpen de polder in. IVN Natuureducatie organiseert voor Van Woesik een slootjesdag. Met het schepnet vangen de kinderen planten en diertjes uit de sloot. Ze doen alles in hun emmertje. Daarna gaan ze met de leiding op de kaart bekijken wat ze uit de sloot hebben gevist. En IVN onderzoekt met de kinderen hoe schoon het water is. Vind jij dit ook leuk, meld je dan bij de leiding van Bevers of Welpen, zie www.vanwoesik.com.

Herinnering van Lisa

We kregen geld van de leiding om eten te kopen. We vertrokken met de boot en kwamen aan bij een haven in een dorpje. Terwijl we het dorp inliepen, merkte ik dat we in een rustig dorpje waren. Ik zei tegen de rest dat het een dorpje leek waar een weerwolf uitbraak zou plaatsvinden; net als het spel Weerwolven van Wakkerdam, ik hoop dat je je daar iets bij kan voorstellen. In de supermarkt werd het na een lang overleg duidelijk dat we pizza’s gingen eten en zo vertrokken we. Na een poosje zoeken op het water hadden we een eiland gevonden, die ons een zekere overnachtplaats kon bieden.

De namiddag naderde en we hadden het erg gezellig met elkaar, terwijl we probeerden uit te vogelen hoe we pizza’s in een pan konden maken. Na een geslaagd avondeten besloten we te gaan zeilen en terwijl de zon onder ging, hadden we veel lol met elkaar. De zeilen namen ons mee over het donkerblauwe water en de zon vertrok achter de horizon. In de avond genoten we van een vuurtje, wat overigens moeilijker te maken was dan we hadden verwacht. Dat we op scouting zaten, betekende niet gelijk dat we een geweldig vuur konden maken.

Maar uiteindelijk was het ons na veel proberen toch gelukt. Het zitten en praten rondom het kampvuur was erg gezellig en de tijd verstreek snel. Na een paar uur rondom het kampvuur besloten we het vuur uit te maken en te gaan slapen. We hadden uit luiheid geen tent meegenomen en we zouden dus onder de sterrenhemel slapen. We hadden dus wel geluk dat er geen wolk aan de hemel te bekennen was en de hemel was vol met sterren. Terwijl ik in mijn slaapzak lag en naar de sterren keek, besefte ik me dat dit toch wel echt een herinnering was, die ik altijd met me mee zou dragen.

 

Tags

BeversScoutingSlootjesdagvan WoesikWassenaarWelpen
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top