Skip to content
Fotocredit: Wassenaarders.nl

Surfclub Wassenaar start crowdfunding-actie

11 april 20213 minute read

Wat er afgelopen woensdagavond 7 april gebeurde op de Wassenaarse Slag is de nachtmerrie van iedereen die watersport en het strand een warm hart toedraagt. Een felle brand heeft een groot deel van de Wassenaarse Surfclub verwoest. Een club, die vorig jaar met veel liefde, energie en eigen financiering is opgebouwd. Het realiseren van deze club heeft vorig jaar een groot beslag gelegd op onze reserves, waardoor we nu de club niet vanuit eigen middelen kunnen opbouwen.

Verzekering

De eerste gedacht is natuurlijk dat de verzekering een dergelijke schade wel dekt. Helaas is dit niet het geval. We zijn al jaren op zoek naar een verzekeringsmaatschappij die bereid is om ons een opstalverzekering te bieden. De meeste verzekeringen willen hier, vanwege de locatie, niet aan. Die ene verzekering die wel bereid is gevonden, vroeg een enorme premie die gelijk staat aan onze totale jaarlijkse inkomsten uit contributie als vereniging en was dus niet haalbaar en betaalbaar. We willen namelijk een toegankelijke club blijven voor iedereen, ongeacht je leeftijd, afkomst of inkomen.

Deel van de leden zwaar gedupeerd
Een deel van de leden heeft “geluk” gehad, en hebben alleen hun surfpak in rook zien opgaan. Bij andere leden zijn zijn of haar kite-materiaal volledig verloren gegaan. Het droevige beeld is goed te zien aan het einde van het filmpje.

Een nieuw begin
Natuurlijk gaan wij niet bij de pakken neerzitten. We gaan de club herbouwen en we worden weer die mooie en toegankelijke plek aan het strand voor surfers, kitesurfers en windsurfers. We zetten alles op alles om weer terug te komen, zodat ook de volgende generaties weer kunnen genieten van watersport op de Wassenaarse Slag.

Er zijn leden die donaties en schenkingen doen, er zijn ondernemers in het dorp die ons belangeloos te hulp schieten en we zijn in gesprek met de gemeente voor financiële ondersteuning. Een aantal kite-shops zijn te hulp geschoten met extra korting voor de betroffen leden. En zo moeten alle initiatieven samen leiden tot de wederopbouw van Surfclub Wassenaar. Wij zijn daar heel dankbaar voor.

Maar daarmee redden we het niet en daarom vragen we langs deze weg of jij misschien ook een bijdrage zou willen doen en samen met ons ervoor wilt zorgen dat de surfclub straks letterlijk weer uit haar eigen as herrijst.

Mocht je iets kunnen missen, hoe klein ook, dan wordt dat zeer gewaardeerd! Mocht je niets kunnen missen, puur delen van deze pagina is ook super.

Samen gaan we dit voor elkaar krijgen!
Enorm bedankt voor je steun en we hopen je snel weer op het strand te zien bij onze club!

Doe hier je donatie. 

Tags

BrandschadeCrowdfundingdonerenSurfclub WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top