Skip to content
Initiatiefneemster van Fietsmaatjes Ellen Klompé

Fietsmaatjes in Wassenaar flinke trap dichterbij

13 april 20212 minute read

Je kon erop wachten. In tal van plaatsen is “Fietsmaatjes” een succes, maar niet in Wassenaar. Nóg niet. Een artikel in de krant heeft “Fietsmaatjes” in het villadorp een stuk dichterbij gebracht. Zakenvrouw Ellen Klompé deed een oproep om ook in het lommerrijke Wassenaar te komen tot zo’n project.

Vrijwilligers rijden dan op een zogeheten duobike met mensen die niet in staat zijn om zelf te fietsen. De vrijwilliger stuurt en de gast kan meetrappen in zijn of haar eigen tempo.

De reacties op de oproep stemmen Ellen optimistisch. Contacten met Fietsmaatjes.nl, een landelijke organisatie, leerden Ellen dat belangrijke organisaties als Oranjefonds en de Alzheimer Nederland de projecten steunen. Fietsmaatjes is al in 23 Nederlandse gemeentes succesvol en zorgt ervoor dat duizenden mensen die graag fietsen maar dit niet meer zelfstandig kunnen, er toch weer lekker op uit kunnen. Iedereen kan zich aanmelden want door een coördinator worden een vrijwilliger en een gast bij elkaar gebracht.

Dat neemt niet weg, dat er nog sponsors nodig zijn. De duobikes zijn kostbaar en er moet ook een garage komen om ze veilig te stallen, zegt Ellen. Bovendien zoekt ze nog mensen die zitting willen nemen in het stichtingsbestuur.

Ellen nam het initiatief tot Fietsmaatjes in haar woonplaats, toen ze zag hoeveel plezier haar moeder had van dit project in buurgemeente Voorschoten. Fietsmaatjes is opgericht in de gemeente Teylingen maar ook in Leiden, Oestgeest en Katwijk bestaat Fietsmaatjes al langer. En waarom zou het dan in Wassenaar niet lukken? Ellen is enthousiast over het aantal Wassenaarders, die in een reactie lieten weten als vrijwilliger te willen gaan fietsen.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Ellen Klompé: ellen@kbsconsulting.nl

Tags

FietsmaatjesInitiatiefWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top