Skip to content

Mensen maken Wassenaar samen mooier

16 april 20212 minute read

2021 is uitgeroepen tot “Nationale Jaar Vrijwillige Inzet”. Dit jaar laten wij in deze rubriek mensen aan het woord met verschillende achtergronden. Want samen maken we Wassenaar mooier!

Thom de Jong is geen onbekende in de wereld van het Wassenaarse vrijwilligerswerk. Naast zijn werk is Thom een actief waterpoloër, voorzitter van de Activiteitencommissie en maakt hij deel uit van het bestuur van WZK Zwemmen. Het mede organiseren van een kamp, vernieuwingen binnen de vereniging en andere jaarlijkse activiteiten zorgen ervoor dat iedereen plezier houd in het zwemmen en lid zijn van de vereniging. Hieraan kunnen bijdragen is voor Thom erg belangrijk, want binnen een vereniging heb je nu eenmaal vele handen nodig.

Thom is 26 jaar en wil graag ook iets terugdoen voor de maatschappij en omkijken naar anderen, jong of oud. Dat geeft hem veel energie en voldoening. Ook voor zijn persoonlijke ontwikkelingen vindt hij het goed, want het bevordert zijn sociale vaardigheden. Thom is ook jaarlijks actief bij de “Bonken-groep” tijdens de sport en spel dagen van Spelenderwijs Wassenaar. “Altijd weer een hele leuke ervaring om te zien hoe die kinderen zich weer drie dagen kunnen uitleven. Prachtig!”

Vrijwilliger zijn is voor Thom iets vanzelfsprekend en hij hoopt anderen ook te inspireren om een activiteit op zich te nemen. ”Als vrijwilliger kan je bouwen op je ervaring, maar bijleren op jouw specifieke gebied kan nooit kwaad, of je nu jong of oud bent”.

Wellicht dat jij door het verhaal van Thom geïnspireerd raakt en ook anderen wil helpen? Kijk dan op onze website voor vacatures in alle soorten en maten: www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl

Ons kantoor is i.v.m. corona gesloten voor bezoekers. Wij zijn wel bereikbaar per email of telefoon.
www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl I info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl T 06 15678510

Volg ons ook op Facebook

Tags

VacaturebankVCWvrijwilligerscentraleVrijwilligerswerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top