Skip to content
Fotocredit: Rijnlands Lyceum Wassenaar

Rijnlands Lyceum ontvangt schrijfster Martine Letterie in Theater Warenar

16 april 20212 minute read

Op vrijdagochtend 30 april a.s. komt de jeugdliteratuurschrijfster Martine Letterie naar het Theater Warenar in Wassenaar voor een lezing over haar indrukwekkende en spannende boeken over de Tweede Wereldoorlog. De lezing is bedoeld voor alle brugklasleerlingen van het Rijnlands Lyceum in Wassenaar. Ook organiseren de docenten Nederlands deze ochtend een voorleeswedstrijd.

Het Rijnlands is blij met de gastvrijheid en medewerking van Warenar, waardoor dit evenement coronaproof te organiseren is. Aan de voorrondes van deze wedstrijd deden ruim 120 brugklassers van het Rijnlands Lyceum mee.

Programma
“Het kiezen en lezen van jeugdboeken met een wedstrijdelement is een leuke manier om het leesplezier van leerlingen te vergroten”, zegt Foka Schoon, lerares en brugklasmentor van het Rijnlands. Alle leerlingen uit de brugklas hebben de afgelopen weken een boek gelezen van Martine Letterie. Na een presentatie van de schrijfster zelf, lezen enkele kinderen een stukje voor uit één van haar boeken.

Ze kiezen een passage die ze spannend of ontroerend vinden. Wie wordt de beste voorlezer?! Ook dragen de leerlingen (zelfgeschreven) gedichten over de Tweede Wereldoorlog voor en kunnen zij vragen stellen aan de schrijfster. De jury let onder andere op een goede intonatie, articulatie en een goed leestempo. De jury bestaat uit (ex-)docenten van het Rijnlands en leerlingen uit de bovenbouw. Martine Letterie zal de prijzen uitreiken en ook haar boeken signeren.

Tags

LezingMartine LetterieRijnlands LyceumTheater WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top