Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Weer stijgende trend aantal coronabesmettingen in Wassenaar

17 april 20213 minute read

De persconferentie van afgelopen donderdag toonde vooral dat geduld moet worden betracht. Tijdens de persconferentie werd de datum van 28 april a.s. genoemd als start voor het dinsdag gepresenteerde ‘Openingsplan’. Tijdens het Kamerdebat van afgelopen donderdag werd echter duidelijk dat versoepelingen pas rond half mei aan de orde zijn, als de situatie het toelaat. Van een significant dalende trend is vooralsnog geen sprake. 

Wat is de stand van zaken in Wassenaar?

In Wassenaar zet, sinds onze vorige update van 26 maart jl., de stijgende trend door. De teller staat, op basis van de cijfers per 16 april, op 1739 bevestigde besmettingen. Op 25 maart ging het nog om 1471 bevestigde besmettingen. Op 8 april stond het aantal besmettingen op 1609. 

Het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus staat nog steeds op het te betreuren aantal van 30. Het aantal Wassenaarders dat is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 56 (per 16 april, zes opnames meer dan op 24 maart het geval was. 

Oproep van de burgemeester

Vanochtend deed burgemeester Leendert de Lange nog een oproep aan alle Wassenaarders om verantwoordelijkheid te nemen en de basisregels in acht te bijven nemen. Burgemeester Leendert de Lange: “Helaas stijgen ook de besmettingen in Wassenaar. Dit terwijl we allemaal met het voorjaar op komst snakken naar versoepelingen. Dalende besmettingscijfers en stijgende aantallen gevaccineerde inwoners zijn de sleutel naar het einde van deze crisis die al veel te lang duurt. En hier hebben we met elkaar echt invloed op. Laten we elkaar blijven helpen, door onze verantwoordelijkheid te nemen. Neem de basisregels altijd heel serieus en geef elkaar de ruimte. Zo werken we stap voor stap samen aan het openen van onze samenleving. Doet u mee?”

✔ Was vaak en goed je handen.
✔ Houd 1,5 meter afstand van anderen.
✔ Blijf thuis bij klachten, laat je direct testen en blijf thuis totdat je de testuitslag hebt.

Wat te doen bij een vaccinatie-oproep?

Ontvangt u een oproep voor vaccinatie? U kunt dan een afspraak maken via www.coronavaccinatie.nl. Bent u geboren in of vóór 1951? Dan is het vanaf nu mogelijk online een afspraak voor vaccinatie te maken. Ook als u nog geen uitnodiging heeft ontvangen. Een afspraak kunt u maken met DigiD via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Heeft u algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus? Of wilt u weten wanneer u aan de beurt bent voor een vaccinatie? Bel dan het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur) of kijk op www.coronavaccinatie.nl.

Tags

CoronacrisisCoronavaccinatieCoronavirusStatistiekenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top