Skip to content
Fotocredit: HMC Haaglanden

HMC Moeder- en Kindcentrum vernoemd naar Haags icoon Sara de Bronovo

21 april 20212 minute read

HMC onthult met trots de naam HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum van het nieuwe comfortabele gebouw waar de zorg voor (aanstaande moeders), baby’s en kinderen zoveel mogelijk samenkomt. Het Moeder- en Kindcentrum wordt voor het einde van dit jaar geopend. De naam werd op een bijzondere manier onthuld.

Vele generaties Hagenaars worden geboren, groeien op, en starten een familie dankzij de goede zorg en persoonlijke aandacht van alle zorgprofessionals verbonden aan Haaglanden Medisch Centrum (HMC). De zorg aan moeders en kinderen heeft een lange en mooie historie. In de drie locaties werkt HMC continu met liefde en lef aan de medische zorg voor iedereen in de Haagse regio. Om dit nog beter te kunnen doen, wordt de klinische moeder- en kindzorg samengebracht op één moderne locatie in HMC Westeinde.

De naam HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum

Het nieuwe centrum voor integrale zorg aan moeders en kinderen draagt met trots de naam HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum. Sara Katharina de Bronovo is als verpleegkundige, directrice en oprichtster van het ziekenhuis aan de Bronovolaan een inspiratie voor velen. Manager cluster Vrouw- en Kindzorg Naomi Nathan: “Zij toonde initiatief en lef in een tijd dat dat voor vrouwen niet gewoon was en zette zich haar hele leven uit liefde in voor een goede medische zorg voor alle inwoners van Den Haag en omstreken. Het is mooi om haar naam aan dit nieuwe gebouw te verbinden”.

Geïntegreerde gezinszorg

In het nieuwe Moeder- en Kindcentrum is door de geïntegreerde gezinszorg meer mogelijk voor gezinnen, moeders én kinderen van 0 tot 18 jaar. In de gezinssuites en kinderkamers kunnen ouders en kinderen bijvoorbeeld altijd samen zijn. In een huiselijke omgeving waar de medische apparatuur uit het zicht is geplaats is de thuissituatie zoveel mogelijk nagebootst. De bevalbaden zorgen voor meer ontspanning waardoor de bevalling voorspoediger verloopt. Alle medisch specialisten, verpleegkundigen en zorgprofessionals werken optimaal samen aan integrale moeder- en kindzorg van topniveau.

De zorgverleners in HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum dragen met trots haar naam en bouwen met liefde en lef samen verder aan de beste zorg voor alle (aanstaande) ouders, sterke moeders en opgroeiende kinderen in het hart van Haaglanden. Dat laten zij zien in dit filmpje waarin ook het logo wordt onthuld.

Kijk voor meer informatie op onze website haaglandenmc.nl/bouw.

Tags

HMC HaaglandenMoeder- kindcentrumSara de Bronovo
Gerelateerde artikelen
Back To Top