Skip to content
Fotocredit: Regelzorg

Rijbewijskeuringen CBR in Wassenaar

22 april 20212 minute read

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in HMC Gezondheidscentrum Wassenaar op zaterdag 8 en 15 mei medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00.
Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg:

Gemakkelijk en snel via onze website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

De Procedure
Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden.

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijncbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.

Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring.

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg.

Coulanceregeling EU voor alle rijbewijshouders

Verloopt het rijbewijs tussen 1 september 2020 t/m 30 juni 2021: uw rijbewijs is in de hele EU nog 10 maanden geldig vanaf de einddatum op uw rijbewijs.

De doorlooptijden van het CBR zijn een stuk verbeterd, dus als u zich tijdig laat informeren en u zich goed voorbereidt op de keuring zult u geen gebruik hoeven maken van deze regeling.

Tags

RegelzorgRijbewijsRijbewijskeuring
Gerelateerde artikelen
Back To Top