Skip to content

Fractie Lokaal Wassenaar stelt vragen over speelplaats

23 april 20213 minute read

Afgelopen dinsdagavond heeft raadslid Maria Bellekom – Vogels van Lokaal Wassenaar bij de commissie Bestuur en Middelen vragen gesteld over het onderhoud van het speeltuintje in de wijk Oostdorp en over het groenonderhoud in die wijk. Zij heeft geconstateerd dat de kinderspeelplaats bij de Pieter Maritzstraat in een erbarmelijke staat verkeert en door de gemeente als onveilig is verklaard blijkens een daar geplaatst bord. Zij heeft gevraagd sinds wanneer de speeltuin onveilig is en ook of er plannen zijn om de speeltuin weer op te knappen.

Een leuke bijkomstigheid is dat onze Gemeente verleden week is uitgedaagd door de Gemeente Leiderdorp voor het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Hierbij gaat het om zoveel mogelijk tegels eruit te halen en de ruimte te vervangen door planten etc. Zie voor meer informatie: https://nk-tegelwippen.nl.
Deze speeltuin lijkt ons een mooi project om snel te beginnen met het verwijderen van de tegels en het terrein te vergroenen. Lokaal Wassenaar vindt het ook van belang dat de direct omwonenden betrokken zullen worden bij het opknappen van deze openbare ruimte.

De speeltuin is 7 jaar geleden aangelegd toen er veel jonge gezinnen kwamen wonen. Het zou dus best kunnen dat de ruimte ‘leeftijd-gerelateerd’ ook anders ingericht zou kunnen worden. Bij de beantwoording van de vragen gaf wethouder Schokker aan dat de speeltuin de aandacht van het college heeft en dat dit absoluut van plan is om de situatie daar te verbeteren. De rubberen tegels schijnen door vandalisme verdwenen te zijn.

De wethouder deelde mee dat er momenteel een analyse onderzoek voor alle speelplekken in Wassenaar wordt uitgevoerd met de vraag of de speeltuin nog wel afgestemd is op de doelgroep van de omwonenden. Omdat de tegels al regelmatig door vandalisme zijn verdwenen, vindt Lokaal Wassenaar het steeds vervangen van de tegels niet zo’n goed idee. In samenspraak met de omwonenden kan er misschien een stukje openbaar groen aangelegd worden met enkele bewegingstoestellen. Op de vragen van Lokaal Wassenaar over het groenonderhoud in het algemeen in de wijk Oostdorp zegde de wethouder toe dat hij op korte termijn zal nagaan of er sprake is van achterstallig groenonderhoud in deze wijk.

Lokaal Wassenaar zal deze toezegging uiteraard nauwlettend volgen. Als u ook een stukje openbare ruimte in uw buurt heeft waar u van denkt dat dit wel anders of mooier kan, dan horen wij dat graag. Stuur een email naar secretaris@lokaalwassenaar.nl

Fractie Lokaal Wassenaar, altijd in de buurt.

speelplaats

 

 

Tags

GemeenteraadIngezondenLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top