Ga naar hoofdinhoud

Hier moet je rekening mee houden bij gezinsuitbreiding

23 april 20212 minute read

Denken jullie na over je eerste kindje? Of misschien zelfs wel de tweede, derde of vierde? Dan komt er veel op je af. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden bij gezinsuitbreiding? We zetten het voor je op een rij, van je rechtsbijstandverzekering tot het inschrijven bij de basisschool.

Verzekering en andere financiële zaken
Voordat je op die roze wolk springt: kijk eerst even naar je financiële zaken. We noemden de rechtsbijstandverzekering al even. Maar bijvoorbeeld ook je zorgverzekering en aansprakelijkheidsverzekering kun je soms beter aanpassen als je kinderen krijgt. Neem daarom even contact op met je verzekeraar en bespreek wat je in jouw situatie het beste kunt doen. Hetzelfde geldt voor je bankzaken en financiële planning. Die ziet er toch net even anders uit met een nieuw gezinslid erbij.

Nog genoeg ruimte in huis?
Als je nadenkt over gezinsuitbreiding, is het slim om ook alvast eens te kijken of het geen tijd wordt om te verhuizen. Dat wil je namelijk liever al geregeld hebben voordat de kleine er is. Kijk ook echt vooruit. Ruimte voor een babykamer heb je nu misschien nog wel, maar is die ook nog groot genoeg als je kindje ouder wordt? En misschien willen jullie nog meer kinderen in de toekomst. In de huidige markt heb je niet zomaar een nieuw huis, dus ga op tijd op zoek als je verhuisplannen hebt.

Denk na over je werk
Een leven zonder kinderen kan al druk genoeg zijn. Wanneer je een of meerdere kleintjes hebt, wordt het balanceren tussen werk en privé een nog grotere uitdaging. Denk daarom goed na over de stappen die je wilt zetten in je werk. Zit je al een tijdje na te denken over die ene nieuwe functie? Dan is misschien nu het goede moment om die stap te zetten. Maak ook duidelijke afspraken met je partner over hoe jullie elkaar straks helpen als het zowel thuis als op het werk even druk kan zijn.

Zoek alvast een leuke school
Je kind gaat vanaf zijn of haar vierde naar school. Het zoeken naar een basisschool begint vaak al eerder. Om er zeker van te zijn dat je kindje op de school van je wens komt, is het goed om nu alvast te informeren. De regels en voorwaarden kunnen namelijk per gemeente en school weer verschillen.

Tags

GezinsuitbreidingToLocalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top