Skip to content
Fotocredit: Run for Rio

Run for Rio loopt voor Oeganda

26 april 20213 minute read

De afgelopen maanden waren zeer bijzondere maanden vanwege de Corona pandemie. Run for Rio heeft, net als andere organisaties, te maken met afgelasten en verschuiven van evenementen.

Bouw school Oeganda
In Oeganda is op een wat lager tempo doorgegaan met de bouw van de 1e fase van de school van Noah’s Ark, welke door Run for Rio wordt gefinancierd. Inmiddels zijn drie klaslokalen, toiletten en een waterput gerealiseerd. Ondanks de coronatijd in Oeganda gaat de bouw dus gestaag door. Inmiddels worden alle vergunningen in orde gemaakt en op 7 juni hoopt men dat de school geopend kan worden. Dan zullen drie lage klassen starten; natuurlijk ook met veel regels (veel handen wassen, schoonmaken en afstand houden). In iedere klas mogen dan maximaal 19 kinderen les krijgen en de docenten moeten gevaccineerd zijn. Regelmatig worden er nieuwe foto’s geplaatst op facebook. Maar Piet en Bosco willen graag verder bouwen met nog vier lokalen; daarom is 2021 een belangrijk jaar om de financiën bij elkaar te krijgen. Fase 1 is klaar, maar fase 2 moet ook voltooid worden en daarvoor is uw steun heel hard nodig!

Marskramerloop 13 mei 2021
Inmiddels is de organisatie van de Marskramerloop druk bezig met de laatste voorbereidingen. Ook de hardlopers zijn volop in training, zodat zij de mooie tocht tot een goed einde kunnen volbrengen. Ook het verkopen van de eerste kilometers van deze tocht is begonnen; voor iedere kilometer hopen de hardlopers minimaal een sponsor van 10 Euro te vinden. Hopelijk doet u mee en steunt u dit mooie schoolproject in Oeganda.

Door de corona-omstandigheden wordt het lopen van de Marskramerloop wel anders; in overleg met alle lopers en met de noodzaak om door te gaan met de bouw is afgesproken om de Marskramerloop te starten in Amersfoort. Vandaaruit wordt de Marskramerloop naar Wassenaar gelopen in drie groepen die tegelijkertijd onderweg zijn; zo is iedere groep op route en is er steeds 1 loper en zijn er 5 fietsers. Iedere groep loopt dus de 117 km in eigen tempo.

Dit betekent totaal dus dat er ruim 350 km gelopen wordt!!! Een cateringploeg zorgt voor eten en drinken. Een zeer indrukwekkend gebeuren voor de 18 lopers want gedurende 12 uur op Hemelvaartsdag wordt er gelopen en gefietst met slechts een kleine eetpauze tussendoor. En dit alles binnen de beperkingen en mogelijkheden die er in deze coronatijd zijn.

Verdere informatie
Wilt u meer weten? Voor nadere informatie kunt u natuurlijk ook mailen of bellen: info@runforrio.com of John Schrader, telefoon 070-5176236.
Wilt u nog een gift overmaken, dan volgt hier het nummer: NL21INGB0000193157. Met dank voor uw bijdrage!

 

Tags

Goede doelHardlopenMarskramerloopOegandaRun for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top