Skip to content

Herdenking Waalsdorpervlakte niet toegankelijk voor publiek

30 april 20212 minute read

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is de jaarlijkse herdenking op 4 mei op de Waalsdorpervlakte ook dit jaar, helaas, niet toegankelijk voor het publiek. Om besmettingsgevaar te voorkomen is het gebied op dinsdag 4 mei 2021 vanaf 16.00 tot 21.00 uur niet toegankelijk voor publiek.

Besloten ceremonie op de Vlakte van Waalsdorp
In overleg met Veiligheidsregio Haaglanden is er wel toestemming om een korte besloten ceremonie te houden. Hierbij wordt rekening gehouden met de 1,5-meter afstandsregel van elkaar.

De wacht houden en het luiden van de Bourdonklok
Het bestuur van Vereniging Erepeloton Waalsdorp zal, samen met een zeer beperkt aantal leden, de Bourdonklok luiden en op wacht staan bij het monument. De klok zal niet door drie, zoals de afgelopen 60 jaar, maar door twee personen aan weerszijden worden geluid.

Kranslegging
Een afvaardiging van het bestuur van het Erepeleton Waalsdorp zal namens de vereniging en alle nabestaanden van de op de Waalsdorpervlakte gefusilleerde verzetsstrijders een krans leggen. De burgemeester Leendert de Lange, beschermheer van de vereniging, een vertegenwoordiger van de gemeente Den Haag, vertegenwoordigers van de Stichting Nationale Herdenking ’s-Gravenhage en van Stichting Oranjehotel, Dunea en Stedin, zullen eveneens een krans of een bloemstuk leggen. Dit alles met gepaste afstand van elkaar.

Herdenk thuis
In deze tijd wordt u opgeroepen om de 4 mei-herdenking thuis via de televisie of online te volgen. De vlaginstructie voor deze dag is dit jaar, dat de vlag halfstok mag hangen van zonsopkomst tot zonsondergang. Een liveregistratie van de herdenking wordt verzorgd door RTL4.

Tags

DodenherdenkingNiet toegankelijkWaalsdorpervlakteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top