Skip to content

Run for Rio rent zich rot

30 april 20212 minute read

Op donderdag 13 mei gaat het dan echt gebeuren. Vroeg in de ochtend vertrekt de eerste ploeg van 6 lopers naar Amersfoort. Om 8 uur is het startschot. Een uur later vertrekken de volgende 6 lopers en weer even later gaan de laatste 6 lopers van start. Alle 18 deelnemers zullen ieder 20 km hardlopen en 100 km fietsen. Totaal 360 km hardlopen en 1800 km fietsen. Doe allemaal mee en sponsor één km voor een tientje. Stort uw bijdrage op NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Stichting Run for Rio onder vermelding van Marskramerloop. Iedere bijdrage wordt 2x verdubbeld door onze sponsoren. UW TIENTJE WORDT DERTIG EURO.

De lopers volgen de route van het Marskramerpad. Na dierenpark Amersfoort gaan de lopers de Soestse duinen op en af. Dan volgen de bossen rond kasteel Drakensteyn. Langs de Loosdrechtse Plassen tot in Breukelen. De meest prachtige paadjes in het Groene Hart met zijn prachtige polders, kronkelende riviertjes en rimpelloze plassen water vormen een ware uitdaging voor de lopers. Dan komt Leiden in zicht. Daar volgen de lopers 6 km grachten rond het centrum in de voetsporen van de marskramers. Langs de Vliet, door Voorschoten, de Horsten en Raaphorstlaan naar Wassenaar. We volgen de landgoederenroute van zuid naar noord. Tot slot een stukje dorp tot de finish bij scouting Van Woesik.

Ook in Oeganda wordt de loop met aandacht gevolgd. Projectleider Bosco loopt met wat vrienden en dorpsgenoten juichend langs de oevers van de Nijl. De opbrengst in Wassenaar betekent dat de bouw van de tweede fase van de school in Kalagala aan de Nijl kan starten. De eerste fase is net klaar, de bouwers zijn nog in het dorp en wachten ook vol spanning of zij door mogen gaan. De dorpsgenoten staan klaar om een handje te helpen en kunnen dan wat verdienen. En dat is broodnodig. Door COVID-19 zijn veel mensen zonder werk. Gelukkig is ook in Oeganda het eind van de moeilijke tijd door corona in zicht. De scholen starten langzaam weer op. Het leven komt voorzichtig op gang. Iets waar we allemaal naar uitkijken!

Tags

FietsenGoede doelHardlopenMarskramerloopOegandaRun for RioSporsortochtWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top