Skip to content
Onderschrift: Gerbrand Nijman en Monique van Deursen bij het oorlogsmonument aan de Schouwweg.

Wassenaarse VVD: Leven in Vrijheid is een groot goed

5 mei 20212 minute read

Op 4 mei herdachten wij de slachtoffers en gesneuvelden van oorlogen en oorlogsacties, die zich voor onze Vrijheid hebben ingezet. Dit jaar dringt zich ook de gedachte op dat we het afgelopen jaar allemaal een stukje vrijheid “kwijt” waren. De Wassenaarse VVD legt bloemen bij het oorlogsmonument. Dit keer willen wij hiermee ook iedereen bedanken die zich het afgelopen jaar met hart en ziel heeft ingezet om voor ons allemaal een beetje meer “vrijheid” terug te krijgen. Natuurlijk is die Vrijheid anders dan na een oorlog. Maar met elkaar hebben we ondervonden dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Samen
In onze partijnaam komt het woord Vrijheid voor. We willen er met elkaar voor strijden dat onze vrijheid nooit in het geding komt. We waren het afgelopen jaar best wel in die vrijheid beperkt . Hiernaast zijn er groepen die economisch hard getroffen zijn en die de beknotting sociaal niet konden verwerken en accepteren. Maar in dit gave land kunnen we elkaar in veel gevallen ook helpen. Er zijn veel nationale steunprogramma’s opgetuigd. Wij namen in Wassenaar het voortouw om precariobelastingen te schrappen, meer ruimte voor terrassen te maken en strandtenten op het strand te laten overwinteren.

Respect
De heldendaden voor onze Vrijheid moeten we altijd eren. Het ongelofelijke werk van Piet Kuijt, die ervoor zorgde dat duingraven van verzetsstrijders na de oorlog vindbaar waren, is terecht geëerd door onze burgemeester middels het onthullen van het Pieter Kuijtpad in Meijendel. Vandaag verdienen ook de helden van nu ons respect. We doelen hiermee op de helden in de zorg, bij de politie, BOA’s en andere ambtenaren. Met elkaar de basisregels naleven is een mooie eerste blijk van dat respect.

Vrijheid vieren op 5 mei
De VVD is een liberale partij. Wij zitten in de politiek omdat wij een samenleving willen waar mensen zo veel mogelijk vrijheid hebben. Dit jaar vieren we die vrijheid op 5 mei nog op aangepaste wijze. Hopelijk kunnen we dat volgend jaar weer gezamenlijk doen in een opgeknapt centrum.

Wil je mee beslissen? Word Raadslid namens de Wassenaarse VVD. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar secretaris@vvdwassenaar.nl. Ook voor vragen kun je terecht bij ons bestuur of bij één van onze raadsleden.

Tags

IngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top